NoPiPiNoPie: Gyöngyösi utcza 2021

2021. 10. 18.

Horváth István “Pityesz“ énekes nevével a 2000-es évek elején találkozhattunk legelőször, amikor a FreshFabrik zenekar élén tevékenykedve sikert sikerre halmoztak a “Drive my Hand” albummal (Arany Zsiráf-díj, Sziget Nagyszínpad többször is, az AC/DC-vel közös koncert Prágában.) 2005-ben a Neck Sprain zenekar énekeseként megjelent a “Heavyweight - 3rd round” albumuk, amely mind a mai napig a hazai metál színtér egyik kiemelkedő alkotása.

Egy hosszan tartó betegségnek is köszönhetően csak 2020-ban sikerült igazán újra aktivizálnia magát zenei munkáival, így 2021 meglehetősen aktív és sűrű számára. Pityesz saját szólóprojektje az „Uncle Steve Band” mellett a „Toxic Twins” Projekt-el közösen is készített a formáció két dalához egy–egy videó klipet, “Megközelíthetetlen” és “Forked Up” címmel. Az elmúlt hónapokban debütáló saját zenekarának a „Sonic Bear Punch”-nak augusztusban jelent meg az első dala “Wonderland” címmel, amihez rögtön készített is a csapat egy “kedvesen őrült” videóklipet is.

Mindezek mellett Pityesz további 4–5 másik olyan zenekarban is alkot napi szinten, mint például a B-Featerz, a Vulgar Display of Cover vagy a FreshFabrik. Nem utolsó sorban a NoPiPiNoPie zenekar is fontos számára, aminek október elején jelent meg a második dala egy aranyos és ötletes videóklip kíséretében.

A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el, akkor is kiemelve önmagukról a “véresen komolyan gondolt végtelen komolytalanság” fogalmát. A zenekar jelenleg duóként működik, ugyanis a zenekarban Pityesz mellett, Schmoll Norbert basszusgitáros veszt rész a hangfelvételek elkészítésében, akivel közösen játszanak fel minden a korongon hallható hangszert. Amíg Norbi basszusgitározik, szintetizátorozik, gitározik, illetve folyamatosan a dalokon ötletel, addig Pityesz dobol, énekel, gitározik, dalokat hangszerel és kever, zenét és szöveget szerez, produceri munkát végez. És ha úgy tartja kedvük, vagy az adott dal úgy kívánja szívesen felcserélik ezeket a szerepeket. Október elején megjelent második daluk, szintén különleges, ráadásul ehhez is készült videóklip, amelynek címe: “Gyöngyösi utcza 2021”. 

Saját szavaikkal a következőket fogalmazták meg a dallal kapcsolatban:

“A NoPiPiNoPie második dala a "Gyöngyösi utcza 2021", egy 14 éve forgalomból kivont legendás emlékű 4-es buszról, illetve két fiatal egymásra találásáról és magáról a szerelemről szól. A dal, Kodály Zoltán által gyűjtött két népdal a " Serkenj fel, kegyes nép " és a " Kis kece lányom " átdolgozása a NoPiPiNoPie sajátos stílusában. A szöveg egyáltalán nem kapcsolódik az eredeti népdalok szövegéhez, ez egy teljesen új költemény, pityesz tollából. A debütáló "ABC 2021 " gyermekdal után, a " Gyöngyösi utcza 2021 " egy újabb mérföldkő a NoPiPiNoPie életében. Ez a az alkotás is megmutatja hitvallásunkat a produkcióinkkal kapcsolatban, azaz véresen komolyan gondolt, végtelenül komolytalan duó vagyunk! Egy olyan szegmense a magyar zenei életnek, amely mosolyt kíván csalni az emberek arcára, könnyedséget, önfeledt szórakozást és vidám pillanatokat kínálva hallgatóinak, kicsit kiszakítva mindenkit egy pillanatra rohanó világunkból, pár percre feledtetve annak kínjait, nehézségeit! Önálló, minden támogatást és management/kiadói hátteret nélkülöző produkcióként, a jövőben is igyekszünk komoly értékeket képviselni és közvetíteni a nagyérdemű felé annak minőségét a magunk egyszerű szintjén megtartani. Azonban az, hogy megjelenhetünk, nem jöhetne létre, ha nem rendelkeznénk igaz, szívvel - lélekkel mellettünk álló barátokkal, családtagokkal, akiknek minden egyes pillanatban hálával tartozunk! Nagyon köszönjük Nektek! Norbi és Pityesz"


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 11. 17.
Tízéves történetében először készül téli üzemmel a főváros egyik legnagyobb, szabadtéri szórakozóhelye - a Budapest Park. Téli meseországának kapuja december 3-án nyílik meg, középpontjában egy hatalmas jégpályával.
2021. 11. 15.
​​​​​​​A Trottel Records 1998-ban kazettán jelentette meg szibériai sorozatának első részeit. A sorozat 20 év múlva, vinylen éled újra, új felvételekkel és tematikával. A Szibériai sámán hangképek után íme az Észak-Turkesztáni epikus hangképek LP.
2021. 11. 14.
A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a „magyar Mike Oldfield” ötödik anyaga. Válik Bernát egyedül felel szinte minden hangszerért, ami hallható az albumán és a grafikáját is ő készítette.
2021. 11. 12.
A "Mörcsfesztivál" egy összehangolt zenei akciós hétvége, amikor a magyar zene rajongói kedvező áron vásárolhatják meg kedvenceik relikviáit, vagy különleges, "csomagba rendezett", esetleg dedikált termékeit.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink