NOÉMO szívverése

2022. 09. 25.

A 2012-ben feltűnt, majd az előző évtized második felében egyre aktívabbá vált Takács Noémi ‘Noémo’ zenekarával 2021-ben jelentkezett legutóbb négy új dallal (Nem értem még EP). Ezt követte a most megjelent újabb EP-je. A felvidéki származású énekes-dalszerző érzékeny, lírai hangvételű, legújabb magyar nyelvű dalai az emberi lét lényegéről szólnak.

„Olyan, mintha az idővonalon valahol középen állnék, mögöttem megjelenik a múlt, előttem pedig kirajzolódik a jövő. A dalszerzés számomra ebben az időtlen térben zajlik” – mondja dalairól Takács Noémi ‘Noémo’.

A szerelemről, a vágyakozásról, az öregedésről vagy akár a halálról szóló szerzeményekben Noémo éteri hangja beteríti a teret, dalain keresztül a lélek mélyére merül – teszi mindezt némi öniróniával, humorral. A Noémo név egyúttal zenekarát is jelöli, amelynek ősszel érkező új lemezét Fenyvesi Márton gitáros producerelte, rögzítette és keverte. Takács Noémi az Emil.RuleZ Gyere át! című lemezén tűnt fel először, számos alkalommal volt vendége a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrának, tagja volt a Budapest Voices-nek, de ismerős lehet a BülBüls énekeseként is, amely formációval A Dal című műsorban szerzett országos ismertséget.

A Noémo zenekarként 2014-ben indult, 2018-ban pedig teljes mértékben megújult. A Levegőt! című dallal immár Noémóként ismét szerepelt A Dalban. 2019-ben megjelent a zenekar Nem értem még című kislemeze, melynek címadó dala Joni Mitchell Both Sides Now című szerzeményének átirata – ehhez személyesen a szerző járult hozzá. 2021-ben a Hableány hajó áldozatainak emlékére íródott azonos című dal látott napvilágot, amely A Dalban a Top 20-ban végzett.

Az albumot ITT tudod letölteni.

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 10. 10.
A Moiras Records elfelejtett vagy éppen soha közre nem adott értékes, régi felvételek gondozását vállalt fel. Most egy újabb kincs kerül ki, a Dalok.hu pedig eljuttatja a fő zenei platformokra.
2022. 11. 28.
A 12 legszebb magyar irredenta dalt korszerű zenei alapokon, szimfonikus zenekarra hangszerelve, kiváló előadóművészek előadásában adta ki a várpalotai Trianon Múzeum.
2022. 11. 27.
Énekes, gitáros, de emellett főként dalszerző, és szövegíró angol és magyar nyelven. Játszik gitáron, basszusgitáron, csellón, és egyéb húros hangszereken. Jelenleg két állandó zenekara van...
2022. 11. 22.
Ez a bejegyzés a zenészeknek szól. Itt megosztunk Veletek néhány tapasztalatot és ajánlást ebben a témában, hogy a ti új felvételeitek biztosan akkor és úgy kerüljenek piacra, ahogyan ti szeretnétek.
2022. 11. 21.
Hallgatom a lemezt és mondom a feleségemnek: „Mókuci! Ő az a fickó, akinek a 70. szülinapját ünnepeltük tegnap.” Nem akarja elhinni. Szentül meg van győződve, hogy ebben a korban az embernek már nincs ilyen hangja. Pedig van! 
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink