"Nem anyától szültem , rózsákon termettem..." itt az Ötödik évszak új klipje: Zobor

2021. 04. 02.

Az Ötödik évszak a Fonóban forgatta legújabb anyagát, amelyben az Appelhoffer János - Rémi Tünde rendező-páros koreográfiája látható, a Novák Péter rendezte Ott se lészen megállásom című betyár világot idéző előadásból. A produkció 2020 februárjában került színre az Ódry Színpadon, zenei szerkesztője Ifj. Csoóri Sándor Sündi volt. Az Ötödik Évszak Zobor című dalához készült táncszínházi előadás részlete, így került a friss toplistás zenekar első valódi klipjére.

A dalt egy felvidéki, zoboraljai népdal ihlette, amit a zenekar saját képére formált mind dallamban mind szövegében. A dalt éneklő francia-magyar származású Izabella Caussanel különleges hangjával és előadói személyiségével az elmúlt években beírta magát a világzenei színtér élvonalába. A zenekar tapasztalt és más felállásokból ismert zenészekből áll, így Hegedűs Máté hegedűn, Ifj. Csoóri Sándor Sündi brácsán, Zimber Ferenc cimbalmon, Szabó Csobán Gergő pedig bőgőn közreműködik. Izabella finom érzéki előadásmódja párhuzamban áll a táncjátékkal, ahol egy pár életéből kiragadott pillanatok, a megszokottságot, a kitörési vágyat, az erőteljességet épp úgy felvillantják, mint az összetartozást és az elszakíthatatlan köteléket. Ennek szimbólumaként a paraszti kultúra egyik jellegzetessége, az ostor jelenik meg, ami szerves egysége a szintén ebből a világból merített motívumokból, mozdulatokból felépített táncnak.  

Az Ötödik évszak Ne rejtsd el című albuma, amelyen a Zobor című dal szerepel, 2021 januárjában felkerült a legrangosabb világzenei toplistára a World Music Charts Europe-ra, ahol még februárban is előkelő helyen szerepelt. A fiatal zenekar további elismeréseket is magáénak tudhat: a Fonó közönségszavazatai alapján idén az Év felfedezettjének választották és Fonó-díjat kapott, ahogyan Ifj. Csoóri Sándor Sündi a legjobb népzenésznek járó Fonó-díj elismerést vehette át.

A videót készítette: HYPE Stáb 
D.O.P.: Varga Ádám 
Technikus: Várkonyi Bence, Rahman Martin 
Vágó: Szolyka Márton

Koreográfia: Appelshoffer János, Rémi Tünde
Művészeti segítő: Novák Péter
Producer: Horváth László
Zene: Ötödik Évszak - Izabella Caussanel, Hegedűs Máté, Zimber Ferenc, Szabó Csobán Gergő, Csoóri Sándor Sündi

A dalt tartalmazó albumot ITT töltheted le.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink