"Music Pandemic" -  Zene Pandémia

2022. 07. 20.

Az ötszörös platina lemezes világhírű lantművész Omar Bashir Magyarországon született. Édesapja (Munir Bashir elismerten a világ legjobb lantművésze volt) révén iraki származású Úd-zenészek leszármazottja. Számos hazai és nemzetközi produkcióban lépett fel: Quincy nyolcvanötödik születésnapi koncertjén vendégelőadó volt, vagy Jordi Savall felkérésre a Jerusalem című projekt keretében 36 koncertet adtak világszerte. Világ számos helyén ad koncerteket, többek között Egyiptom, Jordánia, Hollandia, Párizs, Svájc, Törökország, Tunézia legnagyobb koncerttermeinek közkedvelt művésze.

Elmúlt évek és sajnos a jelen is mindenki számára nehéz volt, melyről Omar a következőképpen vélekedik. "A bolygónk és a világunk egy csoda szép színes álom, tele érzelemmel és szeretettel. Békével és szerelemmel táplálja lelkünket, de a háborúk sajnos színtelenné teszik az életünket, megsebesítik a lelkünket, sötét alagútba visznek mindenünket és saját magunkat is. A zene a világ egyetlen és legismertebb szöveg nélküli nyelve, amit mindenki megért, mert a zene nyelvét mindenki képes beszélni. Egyben a legjobb gyógyító energia a lelkünknek és segít minket újra a fényes útra terelni és hogy a békét terjessze mindenki.”

Ezen gondolatok alapján született meg a "Music Pandemic” című kompozíció, mely dal szöveg nélküli. Ezzel is azt szerette volna Omar sugallani, hogy mind egyek vagyunk, szavak nélkül is állást tudunk foglalni a háború ellen és le tudjuk győzni a pandémiát.

Kiváló hazai és világhírű művészekkel készítette a dalt, néhány név a sorból: Nemcsak Nóra, Jazan Asso gitárművész (Sevillia), Johanny Méndez (Dominikai Köztársaság), Pedro Esparza szaxofon művész (Egyesült Államok)