Mowgli - Gueule de Boa. Az electro-jazz még mindig termékeny talaj

2023. 01. 20.

Ahogy Maugli, a Dzsungel könyvének hőse az emberi társadalom peremén túl, a vadak között fedezi fel az életet, a francia Mowgli trió is elmerészkedik oda, ahol a legkevésbé számítanánk rá. Új albumukon arra emlékeztetnek, hogy az electro-jazz még mindig termékeny talaj. Mámorító és fülbemászó riffek keverednek kísérleti témákkal, aszimmetrikus, mégis táncolható groove-okkal. A zene sűrűn fonódó indái között úgy hatolhatunk egyre beljebb, akár egy őserdőben.

Átható szenvedély, nyüzsgő hangzásvilág, élénk fantázia és lágy derű jellemzi a Gueule de Boa című albumot, amelyet végigkísér a dzsungel képe: beszüremlik a darabok címeibe is, ami az albumot képzelet szülte állatok gyűjteményévé varázsolja. A Mowgli tagjai remek érzékkel és hihetetlen tehetséggel teremtenek meg, majd váltogatnak különféle hangulatokat. Ez filmszerű dimenziót kölcsönöz az albumnak, egymást követik a nekiiramodások és megtorpanások.

A számok dramaturgiája pedig azt az érzést keltheti a hallgatóban, hogy egy fordulatos történetben mélyed el. Ki tudja, a jövő generációi egyszer majd talán azt kérdezik, hogy vajon nem a Mowgli lemeze ihlette-e Kiplinget könyve megírására.

A minőségi zenét jó minőségben érdemes hallgatni. Ezért ajánljuk, hogy a Dalok.hu-nál töltsd le az albumot CD minőségben.

Photo Cédric Gléyal

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink