MONASTERY „Far from Christ” - az első death-thrash kiadvány digitális forgalomba kerül!

2021. 05. 25.

A Monastery debütáló felvételét 1992-ben jelentette meg a Trottel Records audio kazettán és az első, magyar death metal albumként vonult be a magyar metal történelembe. Közel 30 évvel később, újramaszterelt verzióban, vinylen jelenik meg, új köntösben, de az eredeti borító is benne lesz a lemezben. Az album digitális terjesztését a Dalok.hu intézi.

A zalaegerszegi MONASTERY zenekar 1998 évben alakult. A csapat eleinte trióban működött, Kovács „Billy” Róbert dobos mellett Németh Zoli, és Kovács Krisztián alkotta a formációt. 2 demo felvétele és néhány koncert után 1992 – ben elkészült a „Far from Christ” című LP, mely a Trottel Records gondozásában jelent meg. Ezt a lemezanyag Albrecht László gitárossal kiegészülve készült el, aki 2 évig volt a csapat aktív tagja.

Hivatalosan ez volt az első death-trash kiadvány itthon. Egy országos turné és jó pár koncert után Laci helyett Tóth „Hufi” Ferenc vette át a gitáros posztot. 1994 évben elkészült a 2. Monastery album „Postmortemaggressive end” címmel.

Ezt ismét rengeteg koncert, és fesztivál fellépés követte, az év végén a zenekar végigtolt egy turnét a Moby Dick előzenekaraként is. Sajnos ezt követően Németh Zoli családi okok miatt kilépett, akkor pótolhatatlannak tűnő űrt teremtve maga helyett. Több gitáros, és énekes sikertelen tesztelése után a csapat feladta a keresgélést. Fel ugyan nem oszlott a Monastery akkor, de háttérbe húzódott egészen 2002 – ig, amikor is Frytz vokalista került a látókörünkbe, és azonnal taggá avanzsáltuk. Vele együtt érkezett Simon Balázs a basszeros és Ufo a ritmusgitáros posztra, Krisztián pedig mint percussion felelős működött tovább. Elkészült még ebben az évben a „Wayto life”promo anyag, mely a visszatérést volt hivatott promotálni.  2003 – ban elkészült a csapat EP anyaga „Fuckthisworld” címmel, majd 2004 – ben követte ezt a „Misanthrope” LP.

Kicsivel később Hufi helyére Varga Krisztián érkezett, akivel több országos turné is lezajlott, többek között a Moby Dick, a Cadaveres, és Remorse társaságában. 2005 évben Frytz vokalistát Vince Andres váltotta, ekkor a zenekar az akkori trendeket követve elindult az extrém metál irányába, ennek árnyékában készült el a csapat 3 számos promóanyaga, mely egyben a Monastery feloszlás előtti utolsó anyaga volt.

Most a 12 év pihenő után a MONASTERY újra aktiválódott, a jelenlegi tagok:
Kovács „Billy” Róbert dob
Frytz a frontember
Tóth „Hufi” Ferenc a gitáros
Szanati „Szana” Szabolcs basszeros
A csapat 2021. januárban rögzítette az új minialbumot Chimera címmel.
Ma, május 25-én jelent meg a Trottel Records gondozásában az újramasterelt „Far from Christ” című album CD, és vynil formájában, és ezzel egyidőben a kínai Huanquan Records is megjelenteti Ázsiában az első két albumot.
Jelenleg a zenekar az ősz elején megjelenő lemezén dolgozik a soproni MD stúdióban.

Az albumot ITT töltheted le.

ITT pedig az elérhetősége a fő zenei platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink