Misztrál - ARJ. Mit is viszel magaddal ebből a századból?

2022. 05. 11.

Az együttes egy olyan lemezzel jelentkezik fennállásának 25. évfordulóján, amelyben visszatér a 20. század első felének három nagy költője, Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós verseihez. Az albumot a Dalok.hu terjeszti.

"1997-es megalakulásunk idején gyakran énekeltük a 20. századi magyar klasszikusok verseit, majd különböző korokban élt költők gondolatainak adtunk zenei köntöst. Az együttes fennállásának 25. évfordulóján most egy olyan lemezzel jelentkezünk, amelyben visszatérünk a 20. század első felének három nagy költője, Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós verseihez. Az ARJ cím is erre utal, de ezzel a megnevezéssel emlékszünk vissza arra az 1995-ben megjelent ARJ című vers¬válogatásra is, amelyben összesen 169 költemény szerepelt a három költőtől, s amely mindannyiunk zsebében ott lapult az indulásunkkor. A kis könyvecske fülszövegében ez volt olvasható:

„Megálltál, a borítót böngészed, s közben talán hamburgert majszolsz, ujjaid kocsid kulcsát keresik zsebedben, vagy GSM telefonod szorítják füledhez, de mi lenne, ha közben gondolkoznál, mit is viszel magaddal ebből a századból? [...] Hát kérlek, vigyél magaddal!”

Magunkkal hoztuk. S  lassan túl már az „új” század első negyedén is érdemes újra megkérdezni, hogy mit viszel magaddal?

Köszönet a Teremtőnek, minden családtagunknak, barátunknak, muzsikustársunknak, hangmérnökbarátainknak, akik segítenek a mindennapokban, s velünk vigadnak ünnepnapokon. Köszönjük a nagyváradi Posticumnak, hogy helyet biztosítottak az elcsendesedéshez és a muzsikák megérleléséhez. Külön köszönetet mondunk Wagner Andrásnak és feleségének, Andinak és családjuknak, hogy segítettek, gondoskodtak rólunk, velünk voltak a Nagyváradon töltött napokban." 

Misztrál együttes

 

 

A Misztrál együttes
Heigl László • nagybőgő, basszusgitár, billentyű 
Heinczinger Mika • ének, gitár, klarinét, furulya, doromb
Pusztai Gábor • ütőhangszerek, midi, ének
Tóbisz Tinelli Tamás • ének, akusztikus gitár, elektromos gitár
Török Máté • ének, gitár, cselló, tambura

Közreműködik
Balog Péter • klasszikus gitár (4)
Bíró Szabolcs (Maszkura) • harmonika (7)
Géza Frank • ír duda (12)

---

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.” – ez a kodályi gondolat különösen igaz akkor, amikor kivételes irodalmi örökségünket ötvözzük a zene világával. A Misztrál együttes dalaiban a magyar költészet nagyjainak versei kelnek új életre, üzenve a Nemzeti Örökség Intézete által is vallott alapvetést: múltunk értékei a jövőnk pillérei."

A napokban megjelent albumot ITT tudod letölteni CD minőségben is.

Itt éred el népszerű platformokon:
 

A lemez megjelenését az NKA támogatta.

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 03. 30.
Palya Bea, Krsa (PASO), Kollár-Klemencz László, Volkova, Bognár Szilvia, Varga Veronika (Babra), Takáts Eszter és Veni megosztják viszonyukat a gondviseléssel.
2022. 05. 15.
A 2020-as év pandémiás letargiájából, szellemi leépüléséből felocsúdva 2021 novemberében “Bódy Magdi 50’ “ címmel ünnepelte a művész a MÜPA színpadán karrierje 50. évfordulóját!
2022. 05. 07.
Havi rendszerességgel készítünk playlistet az általunk terjesztett zenekarok új felvételeiből. Hallgasd, ismerkedj az új zenékkel, oszd meg!
2022. 05. 03.
Szakmai elismerésben részesült az Irie Maffia, a Blahalouisiana, az Ivan & The Parazol, a New Level Empire, Beton.Hofi, valamint a Thy Catafalque. életműdíjat - a Piramis zenekar és Komjáthy György kaptak.
2022. 05. 03.
Közel ezer üzletben, hipermarketben és szállodában szól kizárólag magyar zene május 12-én. Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink