Mi a legkedvesebb ajándék, amit rajongótól kaptál? Válaszolnak a zenészek

2023. 01. 20.

Szabó János barátunkat már ismerik az olvasóink. Készített mély interjúkat nálunk elérhető művészekkel (ITT), kutatta a társadalomkritikus dalokat (ITT és ITT), a zenészek véleményét a Gondviselésről és a szerelem hatását az alkotói folyamatra, írt lemezajánlókat.  
Most azt a kérdést tett fel néhány ismert művésznek, hogy van-e olyan rajongójuktól kapott különleges ajándékuk, ami nagyon kedves számukra?

Kollár-Klemencz László:

Egy táblára egy festő fiú felírta az egyik szövegemet körkörösen, mint egy mandala. Apró betűkkel, hogy az egy korongot adjon ki, rengeteg munkával:


Péterfy Bori:

Végtelen a tárháza a rajongóktól kapott meglepetéseknek. Saját kézzel horgolt sapka, rajzok, ruhák, ékszerek, rúzs, viszki… tényleg felsorolhatatlan. De az egyik legszebb dolog, amit kaptam, és a Borikönyvbe is bekerült, egy különleges kép. Egy vastag fekete kartonra kézzel leírta az egyik lemezünk összes szövegét egy kedves rajongónk. Gyönyörű, különleges műtárgy, ami azóta is a falamat díszíti.


Sena Dagadu

Ó igen, van! Az egyik egy olajfestmény rólam, a másik egy horgolt kis farkas figura.


Sárik Péter

A történetemnek szomorú aktualitása van, tegnap tragikus hirtelenséggel elhunyt az a rajongónk, akiről mesélni fogok. Faragó Zoli egy végtelen jószívű, kedves, édes ember volt. A szülővárosában játszottunk, mikor megjelent a koncerten egy hatalmas tálca isteni kajával, volt ott mindent, ami szem szájnak ingere. Megetetett minket, aztán még cukrászdába is meghívott. Annyira váratlan és annyira kedves gesztus volt ez, hogy örökre megmarad bennem. Az évek során ezt az akciót még megismételte párszor, mindezt úgy, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy jóllakatsz egy farkasfalkát. Nekem ez volt a legkülönösebb ajándék, amit rajongótól kaptam.

Tarján Zsófi (Honeybeast)

Nagyon sok ajándékot kaptunk már az évek során, valamennyit megőriztem és nagy becsben tartom. A legutóbbi, ami nagyon meghatott azt a Vajdaságban kaptuk. Egyszer csak feldobtak a színpadra egy tekercset, ami egy festmény volt a „Legnagyobb hős” klipjének az egyik jelenetéről. Nagyon tetszik a kép, azóta be is kereteztettem!

Révész Sándor (Piramis)

Szellemes körkérdésedre örömlő emlékezettel válaszolom, hogy egy 20 literes marmonkannában kapott forrásvíz megkülönböztetetten memorábilis.


Volkova Krisztina (Muzsik és Volkova / Napfonat / Folkfonics)

Egyszer kaptunk egy nagyon vagány bambusz fogkefét, amibe bele volt gravírozva a Muzsik és Volkova logónk. Az első zenekarunk, a ZUP kapott két hihetetlenül kedves ajándékot. Egy üveg vörösbort, aminek a címkéje az első lemezünk borítója volt, ill. a leírása a bornak a lemez dalaiból lett költve. Majd a második lemezünknél egy üveg pálinkát is kaptunk a lemez designjába csomagolva. Illetve egy menő ajándék farkasos bögréből is iszogatom egy ideje a reggeli kávém.


Endrei Dávid (BRAINS / Tudósok)

Van néhány zenekari kapott dolog, de most így kapásból nehéz visszaemlékezni. Én kaptam rajongótól egyedi tervezésű, névre szóló cuccokat: baseball sapkát, pólót.

Szász Veronika (VENI)

Remek ötlet! Szívesen válaszolok és a választ egyből rá is tudom vágni… bár hezitálok a fonogramos bögre és az alkimista vászontáska között!

Bohemian Betyars:

Az évek alatt nagyon sok képet, festményt, skiccet, rajzot, pálinkát kaptunk, de az egyik legkedvesebb, az most frissen történt Dél-Koreában, hogy a szállásadóink gyerekei rajzoltak nekünk.

Delov Jávor (Tintanyúl / Random Trip)

Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert után az egyik kislánytól kaptam egy általa rajzolt képet rólam „lazán kezelt ceruzavonásokkal”, ahogy éppen dobolok. Több mint megható volt!


Oláh Annamária / Meszecsinka

Az elmúlt 10 évben rengeteg ajándékot kaptam. Hihetetlenül jólesik mindig, meg is lepődöm, hogy így gondolnak rám, és zavarba is jövök sokszor, de nagyon jó érzés. Legutóbb egy francia művész lepett meg: egy fotómat rakta ki mozaikokból. Gyönyörű lett és nagyon megható és meghökkentő, hogy pont az én portrémat alkotta így meg. Elakadt a lélegzetem, mikor megláttam.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink