Megjelent Balance Wheel Group harmadik nagylemeze!

2023. 01. 23.

Karácsony előtt 2022. december 22-én "Stratosphere" címen új albummal örvendeztette meg egyre népesebb rajongó táborát, és mindazokat, akik szívesen hallgatnak dallamos, könnyed fúziós jazzt a Balance Wheel Group.

A 2016-ban alakult csapat a Balance Wheel és a Pane Of Glass című albumai után most Stratosphere címen hozta ki új, harmadik lemezét. A fejlődés folyamatos és töretlen. A négy kiváló zenész: dr. Dorogi Ákos, Szili Róbert, Mihalovics Dávid, Kátai Tamás, egyre felismerhetőbb, kifinomultabb stílusban szólalnak meg. A harmadik lemez minőségi felvételei a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Csend stúdióban készültek, amely Mazán Attila hangmérnök keze munkáját dícséri.

A stúdiómunkálatok koncertszerűen zajlottak, egyszerre játszva minden hangszeren, így a produkció meg tudta tartani élő, emberközeli hangulatát. A lemezen, ahogy az előzőkön is, csak saját kompozíciók hallhatóak változatos stílusban, fülbemászó dallamokkal, improvizációkkal, lábakat megmozgató groove-okkal. 

A harmadik album első élő bemutatójára 2023 január 2-án került sor a Budapest Jazz Clubban telt ház előtt, amely nagy sikert aratott. A zenekar tervezi további koncertjeit Magyarországon, valamint már szerbiai és egyéb külföldi fellépések szervezése is folyamatban van.

A csapat rendszeresen szerepel a médiában, zenéjüket játssza a Jazzy Rádió, a Karc FM, a Bartók Rádió, a Klubrádió. Terveik között szerepel egy élő lemezbemutató a Bartók Rádióban, ahol műsoruk klasszikus feldolgozásokkal is ki fog egészülni.

https://bwgjazz.com/
https://www.facebook.com/bwgjazz/

A lemez az NKA támogatásával készült.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink