Megjelent Balance Wheel Group harmadik nagylemeze!

2023. 01. 23.

Karácsony előtt 2022. december 22-én "Stratosphere" címen új albummal örvendeztette meg egyre népesebb rajongó táborát, és mindazokat, akik szívesen hallgatnak dallamos, könnyed fúziós jazzt a Balance Wheel Group.

A 2016-ban alakult csapat a Balance Wheel és a Pane Of Glass című albumai után most Stratosphere címen hozta ki új, harmadik lemezét. A fejlődés folyamatos és töretlen. A négy kiváló zenész: dr. Dorogi Ákos, Szili Róbert, Mihalovics Dávid, Kátai Tamás, egyre felismerhetőbb, kifinomultabb stílusban szólalnak meg. A harmadik lemez minőségi felvételei a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Csend stúdióban készültek, amely Mazán Attila hangmérnök keze munkáját dícséri.

A stúdiómunkálatok koncertszerűen zajlottak, egyszerre játszva minden hangszeren, így a produkció meg tudta tartani élő, emberközeli hangulatát. A lemezen, ahogy az előzőkön is, csak saját kompozíciók hallhatóak változatos stílusban, fülbemászó dallamokkal, improvizációkkal, lábakat megmozgató groove-okkal. 

A harmadik album első élő bemutatójára 2023 január 2-án került sor a Budapest Jazz Clubban telt ház előtt, amely nagy sikert aratott. A zenekar tervezi további koncertjeit Magyarországon, valamint már szerbiai és egyéb külföldi fellépések szervezése is folyamatban van.

A csapat rendszeresen szerepel a médiában, zenéjüket játssza a Jazzy Rádió, a Karc FM, a Bartók Rádió, a Klubrádió. Terveik között szerepel egy élő lemezbemutató a Bartók Rádióban, ahol műsoruk klasszikus feldolgozásokkal is ki fog egészülni.

https://bwgjazz.com/
https://www.facebook.com/bwgjazz/

A lemez az NKA támogatásával készült.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 05. 24.
A Kossuth-díjas, Érdemes művész új albuma parádés zenészgárdát vonultat fel. A kitűzött cél: hangokkal gyógyítani.
2023. 09. 17.
A BMC Records két triólemezzel indítja az őszt: harmadik albumával jelentkezik a Daniel Erdmann alapította, közel tízéves Velvet Revolution, a Palotai Csaba új együttese, a Sunako pedig funk-transz beütésű albummal debütál.
2023. 09. 05.
Martonvásáron zárul az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat szeptember 17-én. A Fejér megyei kisvárosból indult hét éve a könnyűzenei verseny,
2023. 09. 05.
Leural a stressz, vagy életben tartanak az álmaid?   Szeptember tizenötödikén, pénteken érkezik a minőségi rock-bluest képviselő Tornóczky All Access (ifj. Tornóczky Ferenc, Nagy Ricsi, Temesi Berci, Zombori Atus) első albuma...  
2023. 09. 04.
Halott Kígyók, Holnaplányok, Kultivátor, Palánta, Plüssnapalm és a Piresian Beach megmondják a magukét, hangosan és a mai trendekkel nem törődve. A Trottel Records meghallotta és lemezre vette, a Dalok.hu pedig eljuttatja a digitális térbe.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink