Megjelent a várva várt legújabb Marlboro Man nagylemez!

2022. 09. 15.

Április elején jelent meg a Marlboro Man zenekar legújabb lemezének első videó klipes slágere „Kínos” címmel, ami az új MM nagylemez címadó dala is lett egyben. A tavasszal megjelenő klip és dal szövegvilága, mondanivalója hűen tükrözi a zenekar és mindenek előtt a zeneszerző és szövegíró Gerdesits Ferenc gondolatiságát, mondanivalóját, azt megszokott vonalat, amit Marlboro Man zenekar immáron lassan 30 éve képvisel.

Az új MM nagylemez egyszerre dühös, kiábrándult, optimista és filozófikus is egyben, szokás szerint reflektál a jelen történéseire, amelyek éppen elég lehangolóak egy gondolkodó ember számára. Zeneileg inkább folkos irányba mozdult el, ám igen gyakran elektronikus és krautrockos elemeket is tartalmaz, a mostanában gyakran előforduló Neue Deutche Welle hatások mellett. Tragikusnak nevezhető emberi sorsokon keresztül a szokásos gyalázkodásokkal fűszerezve egy megzenésített álmon át eljut az emberiség és az emberi faj ostorozásáig, az album érdekessége pedig egy ördögűzés, ami már önmagában is idézőjelbe teszi a világ szellemi állapotát. Ez utóbbi előadója a Quimbyből is ismert Kárpáti Dódi, aki trombitán is közreműködik a lemezen.

Ezúttal is közreműködik Feri mindkét gyermeke az új lemezen. Egyikük basszusgitározik, a másik videóklipeket készít és a lemezhez tartozó további vizuál projekteket gondoz.

A dal szövegvilága – ahogy, majd hallhatjátok az egész lemezé is – kíméletlenül leplezi le álszent képmutató, hazug világunkat, ahogy azt a korábbi hat MM lemezen már megszokhattuk.

Az új album az összes dalát Gerdesits Feri írta, mint ahogyan a lemez összes akusztikus gitártémáját is Feri játszotta fel, és szokás szerint a dobokat, a mandolin, a dobprogramokat és basszusprogramokat is „Faszi” rögzítette a stúdóban. Ezúttal több dalban közreműködött Gerdesits Máté basszusgitáron, Somos András fuvolán és billentyűs hangszereken, valamint Mayer Gida Norbert, alapító atya, szólógitáron.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 04. 13.
Harcsa Veronika, KRSA, Sena, MC Colombo, Palya Bea, Kardos-Horváth János, Bognár Szilvia, Fekete Bori, Volkova Krisztina, Takáts Eszter, VENI és Varga Veronika kitárulkoznak.
2022. 09. 25.
Az élőlények megfigyelése köré szőtt történetekből született a francia szaxofonos, Matthieu Donarier sorozata, a Bestiaire, s annak első albuma, az Explorations.
2022. 09. 16.
Hamarosan debütál a Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színész Pálmaszív című önálló lemeze, amelyen Kulka János kendőzetlenül tárja elénk belső utazásait.
2022. 09. 14.
Alapjaiban könnyedén progresszív, formájában pedig zseniálisan klasszikus. Végtelen lendülettel kombinálja a zenei örökséget és a rögtönzést. Az afrikai varázslók jazz-zenéje ez, amit áthat a kísérletezés öröme.
2022. 09. 10.
Érezni, képpé varázsolni, zenében elmondani. Régi vágású, mégis új, zenei megfogalmazásában finoman lázadó alapállású, különleges hangzású zenei anyag.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink