Magyarnyelvű EP a Superbuttól, "Szájon át" címmel!

2007. 09. 20.
A BudapestRockNRoll zenészkollektíva vezércsapata, a Superbutt három angol nyelvű album (2 Minutes For Roughing – 2001, The Unbeatable Eleven – 2003, Black Soup – 2006) után egy magyar EP-vel kedveskedik hazai rajongóinak – három új szerzeménnyel és egy József Attila-feldolgozással.

A Superbutt modern metálja abszolút nyugatkompatibilis, nemzetközi színvonalú produkció, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a mintegy húsz koncertet, amit a zenekar az elmúlt négy hónap során Francia- és Németországban, Svájcban, Ausztriában és Hollandiában adott. Az eddig kizárólag angol szövegekkel dolgozó kvintett 2007-ben úgy döntött, hogy néhány dal erejéig a magyar énekléssel is megpróbálkozik. Amint a haverzenekar Hollywoodoo is bizonyította már, a BPRNR-tábor zenei világában ez egyáltalán nem áll rosszul, és Vörös András is sikerrel veszi az „akadályt”, ahogy erőt sugárzó, de némi gúnyos humortól sem mentes magyar szövegeket ordít a tornyosuló intrók és húzós versszakok jellemezte új szerzeményekben. Az együttes a BPRNR képviselte közösségi szellemhez hűen vendéghangokat is hívott a stúdióba: a Szájon át EP címadó nyitódalába Felföldi Péter (Chief Rebel Angel, ex-Stereochrist), a brutálisabb Legalább fáj című számba pedig Gyémánt Krisztián (Sin Of Kain) száll be vokálozni. A hasonlóan stramm harmadik dal, a Menekülőre után zárásként a Superbutt is elővezeti saját verzióját József Attila A hetedik című klasszikusából, mely a Hobo Blues Band népművelő jelentkezése óta a hazai rockerek kedvenc verse a jeles proletárköltőtől. 
 
Vörös András szerint ez a magyar egyelőre csak kis kitérő a zenekar pályáján, a 2008-ban megjelenő negyedik Superbutt-albumon ugyanis ismét angol nyelvű dalok szerepelnek majd, de nyugodtan tapsolhatunk: a kísérlet sikeres volt, és remélhetőleg lesz folytatása. 

Az album hamarosan megtalálható lesz a Dalok.hu, szakszervezeti zeneáruház polcain is!
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink