Köszönjük, Magyarország! – új pályázati kiírás zenészeknek és kluboknak.

2021. 04. 21.

A program célkitűzése, hogy segítő kezet nyújtson a munkalehetőség és jövedelem nélkül maradt előadóművészek és ezzel együtt a művészeti élményeket, programokat kényszerűen nélkülöző közösségeknek.
A program első része sikeresnek bizonyult, a tavaly nyári időszakban olyan kistelepülésekre is minőségi kulturális produkciók juthattak el, amilyenre korábban nem volt példa. A Köszönjük, Magyarország! program folytatásában ötszázezer forintot igényelhetnek a munka nélkül maradt előadóművészek. Ezért cserébe az érintetteknek vállalniuk kell, hogy amint lehetséges, fellépnek országszerte.

Három kategóriába adhatnak be pályázatot a zenészek:
-    Komolyzene
-  Autentikus népzene (autentikus magyar népzenét és más népek autentikus zenéjét koncertszerűen játszó előadók és együttesek)
-    Jazz.

A jelentkezési feltételekből a következőket emelnénk ki:
- az elmúlt 3 évben jövedelme legalább 80%-a előadó-művészeti tevékenységből származott.
- a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül nincs függőben lévő teljesítése.
- olyan alkotók jelentkezését várják, akik igazolható előadó-művészeti múlttal bírnak, rendelkeznek színpadképes produkcióval, vagy edukációhoz szorosan kapcsolódó művészeti tevékenységet folytatnak. TV-felvételekkel, YouTube-videókkal és a közönség számára is emlékezetes produkciókkal tudják igazolni előadó-művészeti tevékenységüket.

Jelentkezni 2022. május 31-ig lehet. A teljesítést a szerződés aláírását követően lehet elkezdeni, és végső határideje 2022. szeptember 30.

Regisztrációt (név, email cím, jelszó megadása) követően lehet online kitölteni a jelentkezési adatlapot, a nyilatkozatokat, valamint megadni a további szükséges dokumentumokat, mint referencia videó linkje és szakmai önéletrajz.
Az előadóművésznek kell majd a teljesítését igazolni, az erre a célra létrehozott teljesítésigazolás sablon segítségével, melyet az esemény napján a befogadói szervezet képviselőjével vagy szervezőjével alá kell íratni. Ezt követően, az erre megadott helyre feltölteni szükséges, minimum 3 db fotóval együtt.
A befogadóhelyeknek is regisztrálniuk kell, ezután összeköti őket a rendszer a pályázókkal. 
A jelentkezés előtt érdemes elolvasni a részletes feltételeket tartalmazó Felhívást.

További részletek: https://koszonjukmagyarorszag.hu/

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink