Köszönjük, Magyarország! – új pályázati kiírás zenészeknek és kluboknak.

2021. 04. 21.

A program célkitűzése, hogy segítő kezet nyújtson a munkalehetőség és jövedelem nélkül maradt előadóművészek és ezzel együtt a művészeti élményeket, programokat kényszerűen nélkülöző közösségeknek.
A program első része sikeresnek bizonyult, a tavaly nyári időszakban olyan kistelepülésekre is minőségi kulturális produkciók juthattak el, amilyenre korábban nem volt példa. A Köszönjük, Magyarország! program folytatásában ötszázezer forintot igényelhetnek a munka nélkül maradt előadóművészek. Ezért cserébe az érintetteknek vállalniuk kell, hogy amint lehetséges, fellépnek országszerte.

Három kategóriába adhatnak be pályázatot a zenészek:
-    Komolyzene
-  Autentikus népzene (autentikus magyar népzenét és más népek autentikus zenéjét koncertszerűen játszó előadók és együttesek)
-    Jazz.

A jelentkezési feltételekből a következőket emelnénk ki:
- az elmúlt 3 évben jövedelme legalább 80%-a előadó-művészeti tevékenységből származott.
- a „Köszönjük, Magyarország!” program keretén belül nincs függőben lévő teljesítése.
- olyan alkotók jelentkezését várják, akik igazolható előadó-művészeti múlttal bírnak, rendelkeznek színpadképes produkcióval, vagy edukációhoz szorosan kapcsolódó művészeti tevékenységet folytatnak. TV-felvételekkel, YouTube-videókkal és a közönség számára is emlékezetes produkciókkal tudják igazolni előadó-művészeti tevékenységüket.

Jelentkezni 2022. május 31-ig lehet. A teljesítést a szerződés aláírását követően lehet elkezdeni, és végső határideje 2022. szeptember 30.

Regisztrációt (név, email cím, jelszó megadása) követően lehet online kitölteni a jelentkezési adatlapot, a nyilatkozatokat, valamint megadni a további szükséges dokumentumokat, mint referencia videó linkje és szakmai önéletrajz.
Az előadóművésznek kell majd a teljesítését igazolni, az erre a célra létrehozott teljesítésigazolás sablon segítségével, melyet az esemény napján a befogadói szervezet képviselőjével vagy szervezőjével alá kell íratni. Ezt követően, az erre megadott helyre feltölteni szükséges, minimum 3 db fotóval együtt.
A befogadóhelyeknek is regisztrálniuk kell, ezután összeköti őket a rendszer a pályázókkal. 
A jelentkezés előtt érdemes elolvasni a részletes feltételeket tartalmazó Felhívást.

További részletek: https://koszonjukmagyarorszag.hu/

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 04. 29.
4 millió beadott oltás után az alábbi jogszabályok lesznek érvényesek mindannyiunkra: Jegy megváltásával létszám korlátozás nélkül MEGTARTHATÓ:
2021. 05. 06.
A Los Angeles Film Awards legjobb videó klip kategóriában díjazta Curtis és Szabó Ádám remekét, az „Ez vagyok én”-t.
2021. 05. 04.
Lezárult Magyarország eddigi egyik legnagyobb dalszöveg-versenye. A Fontos a szöveg elnevezésű pályázatra közel 300 szerző küldött be szerzeményeket.
2021. 05. 03.
Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy csökkenjen a szakadék a zenészek és a szakmai szervezetek, illetve az állami intézmények között. A magyar társadalom nem ismeri el a zenészt, mint szakembert, illetve a zenészséget, mint "valamirevaló" szakmát.
2021. 05. 03.
Major Eszter neve nem csak a szülőknek lehet ismerős, akik leporellóit rongyosra forgatták az esti altatásnál, hanem bizony mindenkinek, hiszen Eszter megannyi dalt írt a hazai zenészvilág krémjének.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink