Kolibri - Nagyon jó, Nagyon rossz, Nagyon jó

2023. 01. 09.

„Bandi vagyok, és olyan zenét csinálok ahol az Alter/Indie műfaját keverem elektronikus elemekkel.” – ez áll Kolibri (Bognár Bandi) Facebook oldala bió részében.

 „A fiatal hazai popzenész-generáció egyik legnagyobb hangja” (Recorder) 2018-ban kezdte el pályafutását. Az elején angolul énekelt, később megtalálta magyar hangját. Gyorsan terjedt el a híre, a KERET tehetségkutató 30 legjobb produkció közé jutott, ami lökést adott a karrierjének. A szentendrei fiatal gitáron írja meg a dalait és saját szobájában veszi fel őket, a singer-songwriter megközelítést vegyítve elektronikus megoldásokkal. 

2023 első megjelenései között szerepel Kolibri új albuma, a Nagyon jó, Nagyon rossz, Nagyon jó. A kilenc, néhol csúnya szavaktól sem mentes dalt tartalmazó albumot ITT töltheted le, akár CD minőségben.

„Kiskoromtól jártam trombitálni zeneiskolába, meg kórusba énekelni, illetve elég hamar elkezdtem verseket is írni. A zenélés akkor kezdődött, amikor a Twenty One Pilots-nak láttam a YouTube-on egy akusztik sessionjét, ahol a frontemberük minden dalukat egy szál ukulelén adta elő. Baromira megfogott, és másnap vettem egy ukulelét. Szép lassan a botladozó angol szövegeket magyar szövegekre cseréltem, az ukulelét pedig gitárra.” – így foglalta össze történetét a Recordernek a fiatal énekes.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 01. 20.
Kollár-Klemencz László, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Sárik Péter, Tarján Zsófi (Honeybeast), Révész Sándor (Piramis), Endrei Dávid (BRAINS / Tudósok), Bohemian Betyars, VENI, Volkova Krisztina (Muzsik és Volkova / Napfonat) és mások mesélnek.
2023. 03. 09.
„Az első díjjal a pénzdíjon kívül teljes olaszországi promóció jár, de számomra a legszebb az ebben, hogy egy magyar nyelven felhangzó dal nyerni tudott egy ilyen erős mezőnyben, a sok angol nyelvű dal között”.
2023. 03. 05.
Új klippel jelentkezett a "The Biebers" zenekar, "1848" címmel, amelyben elképzelték, milyen lenne, „ha Petőfi egy ugrással a jelenbe érkezne, hogy láthassa azt a metropoliszt, ami Budapestből lett.”
2023. 03. 05.
Egy kihívóan őszinte dalt jelentetett meg a "The Carbonfools" zenakar. A „Bird in a Cage” egy szerelmes dal, ami rendhagyó módon nem rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot, hanem a féltékenység felől közelíti meg a témát.
2023. 03. 04.
A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a fiatal jazz-tehetség saját dalokat tartalmazó albuma. A metropoliszban szabadon kószáló oroszlán, belső nosztalgia vetítés, lezáratlan rémálom – nem akármilyen utazásra invitál minket Lilla.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink