Klippremier! Szesztay Dávid : Idebenn a csend (Live@KisPrésház)

2022. 07. 19.

Szesztay Dávid zenész, dalszerző neve ismerős lehet a Kiscsillag zenekarból, a Santa Diver nevű jazz trióból, esetleg egy-egy film vagy színházi előadás stáblistájáról. 
2018-ban jelentette meg első, Dalok Bentre című szólóalbumát, amin minden hangot ő játszott fel. Ahogyan a cím is sejteti, egy nagyon meghitt és intim hangvételű lemez született, amit a zenei szaksajtó és a közönség is nagyon meleg fogadtatásban részesített. Ezt követően jelent meg 2020-ban a Határtalan című kislemeze, majd tavaly tavasszal második albuma, az Iderejtem a ház kulcsát, ami már sokkal szélesebb skálán mozog zeneileg. 
Első lemeze megjelenését követően hosszabb ideig egy négytagú zenekaros felállással koncerteztek. Az idei év során viszont Dávid úgy döntött, hogy egyelőre (feltehetően következő lemeze megjelenéséig) egyedül ad koncerteket. "Mondhatom, hogy rutinos koncertezőként ez mégis új terep nekem, gyakorlatilag kimaradt az életemből ez a féle előadásmód, mikor csak te és a hangszered vagytok, és ebből kell kisütni egy olyan műsort, ami akár közel másfél órán keresztül is érdekes tud maradni. Az eddig megjelent három lemez dalai már elég alapanyagot szolgáltattak ehhez a kihíváshoz, és mint előadó érzem, hogy koncertről koncertre tanulok valamit, fejlődöm, úgyhogy ebből a szempontból is nagyon hasznosnak tartom ezt az időszakot."
Május 20-án Dávid egy különösen hangulatos és meghitt helyen, a Bartók Béla úton lévő Kis Présház irodalmi kávézóban játszott. A koncerten elhangzott dalok közül négyből hang- és képfelvétel is készült Todoroff Lázár közreműködésével. A koncertvideó itt tekinthető meg: 

 

Facebook: https://www.facebook.com/SzesztayDAVIDofficial
Honlap: https://szesztaydavid.com/
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 04. 13.
Harcsa Veronika, KRSA, Sena, MC Colombo, Palya Bea, Kardos-Horváth János, Bognár Szilvia, Fekete Bori, Volkova Krisztina, Takáts Eszter, VENI és Varga Veronika kitárulkoznak.
2022. 08. 04.
17. századi magyar szerelmi lírai dalokat tartalmaz a Musica Historica új albuma, amely a Dalok.hu terjesztésében jelent meg. Ezeket a dalokat a zenekar már több éve nagy sikerrel mutatja be szerte a világban.
2022. 08. 02.
Eddig a nemzetközi sztárok sorát tették közzé a Sziget szervezői, de most megérkezett a hazai fellépők legjava is, megújítva a fesztivál magyar zenei koncepcióját és kínálatát.
2022. 08. 02.
A színészként is kiváló énekesnő ma már sikeres előadóvá ért és olyan közönség kedvenc szerzemények futnak neve alatt, mint a „Sosem múlik el”, a Sas Tamás rendezte mozifilm, a „Szinglik éjszakája”...
2022. 08. 01.
Hatodik alkalommal rendezik meg Martonvásáron a Fülesbagoly Tehetségkutatót szeptember 10-én, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A tehetségkutató ideje alatt hangszerkiállítás, utána Szeder-koncert várja az érdeklődőket.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink