Klippremier! Maria Keck és a kolumbiai Jaxhe pszichedelikus, electro-world fusion víziója

2021. 08. 24.

Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű résztvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.

Keck Mária Spanyolországban is elismert flamenco táncos, de sok más táncstílusban is szemet gyönyörködtető élményt nyújt. Énekesként is sokoldalú. A számtalan formációja közül a nálunk is elérhető De Cobre projektjét emeljük ki, amiben leginkább saját dalait fogalmazza meg spanyol és magyar zenei hatásokkal, spanyol és magyar zenészekkel.. Ex Auro-ban flamencot táncol és énekel egy flamencora nem jellemző hangszer – a zongora – kíséretében. Most megjelent angol nyelvű új dalához elektronikus alapokat használt és művészi klipet is készített hozzá.

Az Anxious címet viselő pszichedelikus, electro-world fusion kompozíció Keck Mária és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A dalban közreműködik még a szlovák származású hegedűvirtuóz, Petra Onderufova, illetve Damir Vintar szlovén basszusgitáros. Az animációs videóklip a téli, sötét Covid korlátozások alatti gyümölcsöző együttműködés eredménye, Tinkara Babić táncos/audiovizuális szerkesztő közreműködésével.

A dal nemsokára megjelenik az ismert platformokon és a Dalok.hu-n, a klip pedig ma debütál nálunk.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 21.
2006 június 21-én, a Zene Ünnepén kinyitotta kapuit a Dalok.hu. Az alábbiakban elmeséljük, hogyan és miért indultunk, milyen volt akkor a világ és mi történt azóta.
2021. 11. 28.
Az elmúlt néhány hónapban kislemezről kislemezre ismerkedhetett meg a közönség a Mörk új anyagával, amit a zenekar egy teltházas Müpa koncerten már élőben is bemutatott.
2021. 11. 17.
Tízéves történetében először készül téli üzemmel a főváros egyik legnagyobb, szabadtéri szórakozóhelye - a Budapest Park. Téli meseországának kapuja december 3-án nyílik meg, középpontjában egy hatalmas jégpályával.
2021. 11. 15.
​​​​​​​A Trottel Records 1998-ban kazettán jelentette meg szibériai sorozatának első részeit. A sorozat 20 év múlva, vinylen éled újra, új felvételekkel és tematikával. A Szibériai sámán hangképek után íme az Észak-Turkesztáni epikus hangképek LP.
2021. 11. 14.
A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a „magyar Mike Oldfield” ötödik anyaga. Válik Bernát egyedül felel szinte minden hangszerért, ami hallható az albumán és a grafikáját is ő készítette.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink