Kiss Tibi, Szűcs Krisztián, és Ligeti Gyuri éneklik Dj Bootsie legújabb dalát!

2023. 09. 20.

DJ Bootsie új kislemezzel jelentkezik "Már nem látlak" címmel.  Ezúttal eltér a tőle megszokott zenei formától, hisz a túlnyomó részt instrumentális zenében utazó Dj és producer legfrissebb szerzeményében a rá jellemző hangulatú és hangszerelésű zenei alapot összemixelte három hazai zenei nagyágyú karakterével, egyedi énekhanjával. A dalban Kiss Tibi (Quimby), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven) és Ligeti Gyuri (Puzzle és Zagar) énekelnek.

Bootsie a következőket mesélte az új kislemezről és videóklipről: „A dal alapja tavaly, 22 őszén készült, sok változáson ment keresztül. Ligeti Gyurival a dal társszerzőjével, az utóbbi években sokat dolgozunk együtt.  A "Már nem látlak" először egy instrumentális bass zenének indult, majd akusztikus hangszerekkel kísérleteztünk, ebben a megközelítésben a hangszerek a mai zenei logika és formák szerint játszották a népzenei témákat. Aztán egy pillanat alatt Gyuri készített egy akkordmenetet, amire nekem beugrott a refrén és a téma, de legelőször a három énekes személye. Mindhárman nagyon kedvesek nekem, mint énekesek és emberek. Szóval arra gondoltam, hogy milyen nagyszerű lenne, ha hárman szerepelnének a nótában, esetleg egyszerre énekelnének... Abban az időben egy több napos studiózás, zenészerzéses időszakban voltunk, rengeteg alap és zene született, termékeny időszak volt."  

DJ Bootsie egyébként közel három évtizede a hazai elektronikus zene és hip hop alap szereplője. 150 formáció közül megnyerte együttesével. Az „Árral Szembennel” a Fila Rap Jamet, nyert DMC-t (dj technikai verseny) majd részt vett az ahhoz kapcsolódó világbajnokságon is. Szólókarrierje az UGAR kiadónál megjelent „The Silent Partnerrel” kezdődött, mellyel már akkor kitűnt a nemzetközi hip-hop- elektronikus szcénából.

Második és harmadik lemezét a nagynevű angol kiadó, a BBE adta ki. Számai szerepltek a Buddha Bár, DJ Cam, Mercedes Benz Mixtape, Marc Cain válogatásain, a CSI tévésorozatokban, nemzetközi divateseményeken. Zenekar Többek között készített a Magyar Állami Operaház felkérésére Erkel, Wagner, Liszt átiratokat. Jelenleg egy Bartók Béla remix lemezen dolgozik mely a tervek szerint 2O24 ben fog megjelenni Bartokozmos cimen. 

A stream platformok linkje https://bfan.link/mar-nem-latlak
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink