Kiscsillag debütáló lemeze a Dalok.hu-n

2006. 10. 19.
Kiscsillag: Greatest Hits, vol. 1.
Megadó Kiadó, 2006
Október 25-én kerül a boltokba Lovasi András „hobbizenekara”, a Kiscsillag bemutatkozó nagylemeze, a Greatest Hits vol. 1., melyet egy háromszámos maxilemez harangozott be néhány héttel korábban.
 
A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek – őket az utóbbi idők Kispál Originál koncertjein is láthattuk – valamint a Kispál és a Borz kültagjának, Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora. A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag debütalbuma az elmúlt évek legjobb Lovasi-cucca - legalább akkora izgalom és felüdülés, mint a Bandi a hegyről lemez volt annak idején. Talán a frissesség, talán a kötetlenség, talán a hobbizenekar-jelleg miatt laza, üde, karcos és spontán, kellő mennyiségben kibukott, genyó és kegyetlen, a megfelelő árnyalatokban érzelmes és szívhezszólós, épp annyira, olyan arányban gúnyos, megfejtős, valóságos és kitalált, amennyire kell. Lovasis meg nem is.
A 13+1 számot tartalmazó, háromnegyed órás Greatest Hits vol. 1. mindemellett - nomen est omen, önbeteljesítő jóslat, kinek mi jut eszébe - csupa emlékezetes számmal szolgál. Ott a szürreál és a hiperreál közt pendliző nyitószám, az Állnak a férfiak, a kedvesen gonoszkodó Ha én lennék, a táncos, vadulós Kockacukor és a PVSK-s kosáredző és egykori szövetségi kapitány, Rátgéber László által angolul elóbégatott dadaista punk, a Russian In The School. Aztán a meghökkentő, egyszerre súlyos és elszállt Mol-kútnál, a road-movies, közéletis, közérzetis húrokat pengető, szívbemarkoló Menetszél, a légies Tűkön táncol vagy éppen a legkevésbé sem légies Feketemosó. És így tovább: van miből válogatni.
Ja, és végül, de nem utolsósorban: külön kiemelendő Tövisházi Ambrus (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band) zenei rendező személye, akinek produceri kezelése a lehető legjobbat tette a zenei anyagnak. Érthető struktúrák, izgalmas és harapós gitárhangok, masszív dobhangzás, nyekergő orgonák, dalonként rendre érdekes hangzásbéli megoldások, a tartalom és a forma egysége dicséri munkáját.

Kiscsillag:
Lovasi András: ének, gitár
Leskovics Gábor: gitár, ének, billentyű
Ózdi Rezső: basszusgitár
Brautigam Gábor: dob
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 05. 14.
Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. A könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül,
2024. 05. 13.
A TikTok és az Instagram világában élő tizenévesek mellett a két huszonéves srác már veteránnak számít. Óriási online nézettség és Budapest Park – a 30-an túli öregek csak nézik ezt a jelenséget és nem értik :-)
2024. 05. 12.
Április 8-a és 18-a között került sor harmadik kalkuttai tanulmányutamra, most kifejezetten a baul fakír zene tanulmányozásával voltam elfoglalva. Közben felvettük ezt a Rabindranath Tagore szerzeményt.
2024. 04. 30.
"Nincs vissza" címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt...
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink