"Kenyértörés" a neten

2006. 07. 20.
Az Origo internetes portál utánajárt a hírnek, mely szerint lefoglalták, s ezzel beszüntette tevékenységét Magyarország legnagyobb kalózszervere, amelyet "kenyér" néven emlegettek a bennfentesek.
 
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya úgy nyilatkozott, hogy a warezszervert foglalták le, mely több ezer filmet, zenét, játék- és felhasználói programot tartalmazott, mintegy 14 terabájt (1500-3000 DVD-nyi anyag) mennyiségben. Ezt követően több személynél tartottak házkutatást, és két személyt - köztük a szerver összeszerelőjét és üzemeltetőjét hallgatták ki gyanúsítottként. Ugyanakkor a rendőrség tovább vizsgálódik, hogy az okozott vagyoni kárt felmérjék.
A kalózszerver megszűnése bizonyos, hogy sokakat érintett kényelmetlenül. Mivel a hozzáférés információink szerint fizetős alapon működött, s a félévre járó 18-20 ezer forintot a felhasználók zömében átutalással teljesítették, a rendőrségnek nem lenne nehéz dolga, hogy a felhasználói kör körmére nézzen. Ugyanakkor a néhány évvel ezelőtti emlékezetes Pécsen tárgyalt CD-küldő "kisiparos" esete - ahol száz vásárlót is megidéztek a bíróságra -, igen rossz visszhangot kapott mind a felhasználók körében, mind a sajtóban.
 (Népszabadság)
MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 04. 13.
Harcsa Veronika, KRSA, Sena, MC Colombo, Palya Bea, Kardos-Horváth János, Bognár Szilvia, Fekete Bori, Volkova Krisztina, Takáts Eszter, VENI és Varga Veronika kitárulkoznak.
2022. 09. 25.
Az élőlények megfigyelése köré szőtt történetekből született a francia szaxofonos, Matthieu Donarier sorozata, a Bestiaire, s annak első albuma, az Explorations.
2022. 09. 16.
Hamarosan debütál a Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színész Pálmaszív című önálló lemeze, amelyen Kulka János kendőzetlenül tárja elénk belső utazásait.
2022. 09. 15.
Az új MM nagylemez egyszerre dühös, kiábrándult, optimista és filozófikus is egyben, szokás szerint reflektál a jelen történéseire, amelyek éppen elég lehangolóak egy gondolkodó ember számára.
2022. 09. 14.
Alapjaiban könnyedén progresszív, formájában pedig zseniálisan klasszikus. Végtelen lendülettel kombinálja a zenei örökséget és a rögtönzést. Az afrikai varázslók jazz-zenéje ez, amit áthat a kísérletezés öröme.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink