"Kenyértörés" a neten

2006. 07. 20.
Az Origo internetes portál utánajárt a hírnek, mely szerint lefoglalták, s ezzel beszüntette tevékenységét Magyarország legnagyobb kalózszervere, amelyet "kenyér" néven emlegettek a bennfentesek.
 
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya úgy nyilatkozott, hogy a warezszervert foglalták le, mely több ezer filmet, zenét, játék- és felhasználói programot tartalmazott, mintegy 14 terabájt (1500-3000 DVD-nyi anyag) mennyiségben. Ezt követően több személynél tartottak házkutatást, és két személyt - köztük a szerver összeszerelőjét és üzemeltetőjét hallgatták ki gyanúsítottként. Ugyanakkor a rendőrség tovább vizsgálódik, hogy az okozott vagyoni kárt felmérjék.
A kalózszerver megszűnése bizonyos, hogy sokakat érintett kényelmetlenül. Mivel a hozzáférés információink szerint fizetős alapon működött, s a félévre járó 18-20 ezer forintot a felhasználók zömében átutalással teljesítették, a rendőrségnek nem lenne nehéz dolga, hogy a felhasználói kör körmére nézzen. Ugyanakkor a néhány évvel ezelőtti emlékezetes Pécsen tárgyalt CD-küldő "kisiparos" esete - ahol száz vásárlót is megidéztek a bíróságra -, igen rossz visszhangot kapott mind a felhasználók körében, mind a sajtóban.
 (Népszabadság)
MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 10. 18.
A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el. Most megjelent második daluk is.
2021. 10. 12.
A Curtis-diszkográfia hamarosan egy vadonatúj EP-vel gyarapodik: a népszerű rapper egy igazán ütős gengszterközegben használatos kifejezésre, a ’Spíler’-re keresztelte az érkező korongot.
2021. 10. 06.
Megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítója, énekes és handpan művész nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink