Jazz nagyágyúk a Zeneakadémián

2007. 03. 20.
Emlékezetes koncert helyszíne lesz április 2-án este fél nyolctól a Zeneakadémia nagyterme: az International All Star Sextett, vagyis Dusko Goykovich (trombita), Joe Gallardo (harsona), Tony Lakatos (szaxofon), Jörg Reitter (zongora), Szandai Mátyás (nagybőgő) és Balázs Elemér (dob) koncertezik.
Dusko Goykovichot egyik pályatársa csak úgy nevezte el: "a csodálatos." Lehet benne valami, hiszen az 1931-ben, Jajcéban született trombitaművész szinte az összes nagy zenésszel muzsikált együtt. Partnere volt például Louis Armstrong, Miles Davis, Maynard Ferguson. Goykovich komponista és hangszerelő is, zenéjére hatott az eredeti montenegrói folklór.

Joe Gallardo 15 éve az NDR Bigband (Észak-német Rádió Zenekara) első számú harsonása, a latin jazz elkötelezett híve.

Bár Tony Lakatos több mint húsz éve Németországban él, itthon is egyre többen ismerik a nevét, hiszen sok éve ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában: több mint 220 lemezen és CD-n hallható játéka, számtalan televízió készített vele felvételt.

Tony Lakatos, aki eddig megjelent húsz saját lemezén többnyire saját szerzeményeit játssza, az első magyar zenész, aki bejutott a "Gavin Report Top 10"-jébe, az amerikai jazz-rádiók népszerűségi listájának élmezőnyébe.

A zongoránál Jörg Reiter  ül majd, aki szintén számtalan formációban játszott már. 1993 óta a Mannheim-Heidelbergi Állami Zenefőiskola Jazz és Könnyűzene karán professzor zongora- és zenekarvezetői szakon. Otthonosan mozog a pop mellett a klasszikus zenében is, gyakran játszik Gershwint vagy Mozartot.

A formáció ritmusszekciójának egyik tagja Szandai Mátyás lesz, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nagybőgő szakán szerzett diplomát 2004-ben. A dobok mögött pedig Balázs Elemér ül majd, aki itthon az egyik legismertebb és legsikeresebb jazz-zenész.

A fenti névsor a garancia arra, hogy valóban érdekes, sokszínű és változatos koncertre számíthatnak azok, akik ellátogatnak a Zeneakadémiára.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 02.
Válogatás albummal ünnepli 15. születésnapját a kiadó. Kínálatuk az a ritka eset, amikor az igényes és a hallgatható, mindenki számára befogadható zene egy és ugyanaz.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
2023. 11. 13.
Egy 1993-ban rögzített koncertet hallgathatunk meg most, ahol Török Ádám mellett Papp Gyula, Tátrai Tibor, Závodi János, Németh Alajos, Kunu László, Németh „Nemecsek” Tamás és Balogh „Szivacs” Jenő álltak a színpadon.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink