Indítsd el dalod a nemzetközi siker útján!

2024. 05. 21.

A POLYGLOT egy új daltertejesztési modell és szakmai hálózat, ami az európai nyelvi és kulturális sokszínűséget érvényesíti az uniformizálódó piacon.

A Music Hungary kezdeményezésére 2024-ben indított projekt uniós támogatással, hét ország szervezeteit egybefogva vállalkozik egy új európai disztribúciós modell és zeneipari együttműködés felállítására. A magyar, olasz, lett, lengyel, portugál, spanyol (katalán) és ukrán partnerek 30 dalt választanak ki egy közös adatbázisból, amelynek “gondját viselik”: saját nyelvükön, saját piacukon, helyi énekesek által átdolgozva  – sikerre viszik a következő években.

Az angol nyelv egyeduralmával szemben a dalok és nyelvek kulturális gazdagságát, partnereink profizmusát, és európai együttműködést állítunk, és a kiválasztott dalokat megpróbáljuk a slágerlisták élére juttatni. Rövidtávon izgalmas kísérlet, hosszú távon az európai zeneipar sikerének rezilienciájának kulcsa lehet a POLYGLOT modellje. 

A dalpályázatra olyan szerzők jelentkezését várják, akik más európai piacokon is megmutatnák szerzeményüket. Minden, nem angolul írt, slágergyanús dal nevezhet, ami a POLYGLOT partnerországainak nyelvén, vagy azok kisebbségi nyelvén íródott. Ha a számod külföldi sikerre szánod, jelentkezz!

További információk és jelentkezés: ITT.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 07. 05.
A pályázat célja az, hogy fiatal művészeket és klasszikus zenei szakembereket ösztönözzön újszerű, innovatív, a kor megváltozott igényeire reflektáló projektek megalkotására, valamint a fiatal korosztályt megcélzó újszerű kommunikáció alkalmazására.
2024. 06. 25.
Jubileumi koncertjük után a Halott Pénz a bejövős fesztiválon lép fel. A fesztivál jellege is extra, nem klasszikus „ottalvós”, mint a legtöbb fesztivál, hanem könnyű megközelíthetősége miatt bejárós, azaz „bejövős” fesztivál.
2024. 06. 25.
Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei.
2024. 06. 21.
Több mint 1000 jelentkezés, ebből 33 dal került a válogatásra, amelyek a szivárvány minden árnyalatában, sőt, még annál többen is megmutatják, hogy van élet a kereskedelmi rádiók szűkös kínálatán túl is.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink