Gerák Andrea Belgiumban

2006. 10. 24.
 A Brugges-i Világzenei Fesztivál (november 10-12) a minőségi világzene szerelmeseinek szól; ezt a megállapítást akár készpénznek is vehetjük. A belgiumi Brugges-ben a Stadsschouwburg és a Biekorf ad majd meleg otthont tíz nagyszerű fellépőnek. A fesztivál akusztikus előadásokra összpontosít, és olyan közönséget céloz meg, akik örömmel hallgatják és értékelik az élőzenét.

Tökéletes időzítés, gondosan kiválasztott helyszínek és kiváló hangzás biztosítja, hogy a Brugges-i Fesztivál nagyszerű élvezetet nyújt majd. Természetesen az étlap is remek: meglepetésekkel kecsegtető program. Tangó, flamenco, rembetika: finom zenei falatokat ízlelhetünk Európa és a világ több sarkából. Olyan "feltalálókkal", mint a kreatív Troissoeur & Aranis, vagy Aurélia. Elsőrendű zenészekkel, mint June Tabor & Band, és a tangó mesterei: Cuarteto Cedron. Izgalmas meglepetésekkel Gerák Andreától a Barozdával, Myrddintől, vagy Rafael de Carmen flamenco táncostól. A Brugges-i Fesztivál hagyományai szerint zárókoncert görögökkel: Babis Tsertos & Kompania.


Gerák Andrea kísérőzenekara erre az alkalomra a Barozda együttes: három erdélyi zenész (Simó Csongor - hegedű, Toró Lajos - brácsa, furulyák, Simó József - bőgő, koboz, tekerő; a zenekar alapító tagja), akik magyarországi és erdélyi hagyományos zenét játszanak. A zenekar éppen ezekben a hónapokban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját! A Brugges-i Fesztivál kiváló alkalom lesz erre. Számtalan fesztiválon játszottak már, és rendszeresen szerepelnek rádióban, tévében. Külön értékelendő és tiszteletre méltó, hogy bár hosszú évek óta külföldön élnek, a mai napig aktívan ápolják a magyar kultúrának ezt a részét, a lehető legtisztább formában. Az énekesnő számos hazai néptáncegyüttesben énekelt és táncolt: tagja volt a Borsodnak, Avasnak, Csepelnek és Bartóknak. Szólókarrierje elkezdése után egy ideig az élet gyakran nehéz vizein hajózott, és nemrég Svédországban kötött ki. Sokoldalú tehetségét több szakmai újságíró és a közönség is felfedezte, második Sebestyén Mártaként is említve. Andrea többféle zenei stílusban járatos, és egyre több zenész kopogtat nála a világ minden tájáról, hogy hangját különböző projektekhez kölcsönözze. Első belgiumi fellépésére azonban hagyományos magyar népzenét visz magával.
MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 09. 24.
A Tárkány Művek új lemeze a napokban a Dalok.hu-n látta a napvilágot. Most hallhattok róla egy dalt egy olyan videó kíséretében, amelynek a Dalok.hu-n van a premierje.
2022. 01. 10.
A srácok utolsó közös munkája tehát a Walk Alone című kislemez. Az anyag jóval a feloszlás gondolata előtt született meg, ezért most új megvilágításba kerül.
2022. 01. 08.
Darvas Ferenc a legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző, aki alkalmi együtteseivel sokszor előadóként is közreműködik. Most a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg eddig kiadatlan dalai.
2022. 01. 03.
"Forrongó, változó világunkban így szerettem volna letenni voksomat egy értékrend, egy kultúra mellett! Mivel ezt a művemet is gyerekeknek írtam, fontosnak érzem, az ő nevelésük szem előtt tartását is." 
2021. 12. 30.
A szilveszteri bulik hangulatához tökéletesen passzol a Mr. Alkohol című, eredetileg Szörényi Szabolcs – Bródy János által írt dal új feldolgozása, amelynek videó-premierjét az év utolsó napjaira időzítette a CSILLAGFRÖCCS zenekar.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink