Gerák Andrea Belgiumban

2006. 10. 24.
 A Brugges-i Világzenei Fesztivál (november 10-12) a minőségi világzene szerelmeseinek szól; ezt a megállapítást akár készpénznek is vehetjük. A belgiumi Brugges-ben a Stadsschouwburg és a Biekorf ad majd meleg otthont tíz nagyszerű fellépőnek. A fesztivál akusztikus előadásokra összpontosít, és olyan közönséget céloz meg, akik örömmel hallgatják és értékelik az élőzenét.

Tökéletes időzítés, gondosan kiválasztott helyszínek és kiváló hangzás biztosítja, hogy a Brugges-i Fesztivál nagyszerű élvezetet nyújt majd. Természetesen az étlap is remek: meglepetésekkel kecsegtető program. Tangó, flamenco, rembetika: finom zenei falatokat ízlelhetünk Európa és a világ több sarkából. Olyan "feltalálókkal", mint a kreatív Troissoeur & Aranis, vagy Aurélia. Elsőrendű zenészekkel, mint June Tabor & Band, és a tangó mesterei: Cuarteto Cedron. Izgalmas meglepetésekkel Gerák Andreától a Barozdával, Myrddintől, vagy Rafael de Carmen flamenco táncostól. A Brugges-i Fesztivál hagyományai szerint zárókoncert görögökkel: Babis Tsertos & Kompania.


Gerák Andrea kísérőzenekara erre az alkalomra a Barozda együttes: három erdélyi zenész (Simó Csongor - hegedű, Toró Lajos - brácsa, furulyák, Simó József - bőgő, koboz, tekerő; a zenekar alapító tagja), akik magyarországi és erdélyi hagyományos zenét játszanak. A zenekar éppen ezekben a hónapokban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját! A Brugges-i Fesztivál kiváló alkalom lesz erre. Számtalan fesztiválon játszottak már, és rendszeresen szerepelnek rádióban, tévében. Külön értékelendő és tiszteletre méltó, hogy bár hosszú évek óta külföldön élnek, a mai napig aktívan ápolják a magyar kultúrának ezt a részét, a lehető legtisztább formában. Az énekesnő számos hazai néptáncegyüttesben énekelt és táncolt: tagja volt a Borsodnak, Avasnak, Csepelnek és Bartóknak. Szólókarrierje elkezdése után egy ideig az élet gyakran nehéz vizein hajózott, és nemrég Svédországban kötött ki. Sokoldalú tehetségét több szakmai újságíró és a közönség is felfedezte, második Sebestyén Mártaként is említve. Andrea többféle zenei stílusban járatos, és egyre több zenész kopogtat nála a világ minden tájáról, hogy hangját különböző projektekhez kölcsönözze. Első belgiumi fellépésére azonban hagyományos magyar népzenét visz magával.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink