Gabriella Eszter Szabó - Images in Black and White. Az érthető klasszikus zene.

2022. 03. 07.

„Szabó Gabriella Eszter vagyok, zongorista, zongoratanár, korrepetitor és zeneszerző. 8 éves korom óta zongorázom. A pécsi Martyn Ferenc Szabadiskolában kezdtem tanulmányaimat Apagyi Mária kezei alatt. Abban a szerencsében részesülhettem, hogy a zongoradarabok mellett megismerkedhettem a rögtönzés és komponálás tudományával, művészetével is, mely azóta is egész zenei pályámra hatással van. Ennek eredményeként ugyanis egyre inkább elmélyültem az improvizácóban, a saját darabok megalkotásában. Megalapítottam a Miegymás elnevezésű zenekaromat, mellyel többnyire a cross-over stílusú számaimat játszottuk bel-és külföldön egyaránt.

Mikor 2012-ben Bergenbe (Norvégia) költöztem, szóló koncerteket adtam, illetve különböző kisebb-nagyobb formációk tagjaként szerepeltem mint zongorista, zeneszerző. Az előadóművészi életem mellett természetesen mindvégig tanítottam zongorát különböző korosztályok számára, eleinte Pécsen, Budapesten, később a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakán, majd a bergeni művészeti iskolában is.”

Így mutatkozik be Gabriella, akinek az új albuma a Dalok.hu terjesztésében jelenik meg. Milyen zenét hallunk rajta?

„Eredetileg klasszikus képzésben vettem részt, ez talán hallható a zongorajátékomban. Később azonban elkezdtem improvizálni, komponálni. Számaim többnyire "cross-over" stílusúak, a klasszikus zene, a jazz és a népzene elemeiből építkezve.” – ezt írja a művésznő a YouTube csatornáján.

Hogy közelebbről is megismerhessük a zongoristát, ajánljuk a Pécs Aktuál című műsor interjúját vele. Szó esik norvég lazacról, esőről, zenéről, dilemmákról, és zongorajátékot is hallunk.

Az albumot ITT tudod letölteni, ITT pedig meghallgathatod a népszerűbb platformokon.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 04. 13.
Harcsa Veronika, KRSA, Sena, MC Colombo, Palya Bea, Kardos-Horváth János, Bognár Szilvia, Fekete Bori, Volkova Krisztina, Takáts Eszter, VENI és Varga Veronika kitárulkoznak.
2022. 08. 01.
Hatodik alkalommal rendezik meg Martonvásáron a Fülesbagoly Tehetségkutatót szeptember 10-én, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A tehetségkutató ideje alatt hangszerkiállítás, utána Szeder-koncert várja az érdeklődőket.
2022. 08. 01.
A Sziget legújabb helyszíne a DropYard, ami elsősorban a hip-hop és rap rajongóknak válhat törzshelyévé. A koncepció részben hasonlít az Európa Színpad programjához,
2022. 07. 26.
Alább megosztjuk a Music Hungary felhívását. Bármilyen egyéb kreatív ötlet is jöhet, ha támad ilyenetek, küldjétek el az info@dalok.hu-ra, megosztjuk azt is. A következő egy hónapban nagyon fontos közösen fellépni a KATA törvény ellen!
2022. 07. 20.
Az ötszörös platina lemezes világhírű lantművész Omar Bashir Magyarországon született. Édesapja (Munir Bashir elismerten a világ legjobb lantművésze volt) révén iraki származású Úd-zenészek leszármazottja.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink