Futó-, és főzőverseny is lesz a Palóc Futam zenei tehetségkutatón

2024. 05. 14.

Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. A könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül, lesz többek közt palócleves főzőverseny és futóverseny is. A díjazott zenekarok értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A Palóc Futamra a könnyűzenén belül bármilyen együttes vagy szóló előadó jelentkezhet, lényeg, hogy induló produkció legyen. A jelentkezők közül a 10 legjobb mutathatja meg magát élőben 15 perces koncerttel a közönség és a zsűri előtt június 15-én a Palóc Ligetben. Az érdeklődőknek nem csak a minikoncertek miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis számos egyéb programmal is készülnek a szervezők. Lesznek művészeti workshopok, gyermekfoglalkozások, zenei témájú fotókiállítás, palócleves főzőverseny és futóverseny is. Extra produkcióként fellép majd a Selah Vie zenekar, és a programsorozatnak része a labdarúgó EB nyitómérkőzése, azaz a Svájc – Németország összecsapás megtekintése.

A Palóc Futam győztese továbbjut az Öröm a Zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe, amelynek az első helyezettje 1 millió forint értékben kap hangtechnikai eszközöket. A balassagyarmati győztes és a résztvevő zenekarok számos különdíjat is elnyerhetnek, köztük tiszteletdíjjal járó fellépést két városi rendezvényre, stúdiófelvételt keveréssel és masteringgel, illetve az Audmax Kft. jóvoltából Audio-Technica fejhallgatót és mikrofonokat, Korg hangolókat, Korg gitáreffektet és VOX gitáros ajándékokat. 

A Palóc Futam az Öröm a Zene hálózatában, az NKA Hangfoglaló program támogatásával jött létre. Az Öröm a Zene események közül a legközelebbi verseny június elsején lesz Szolnokon, ahol már negyedszer tartják az AztaQ tehetségkutatót. Ahogy a szolnokira, a balassagyarmatira is még jelentkezhetnek zenekarok. 

Facebook: oromazene.hu

Versenyfelhívás:
Öröm a zene! - Balassagyarmat - Palóc Futam és dzsembori Amatőr Zenei Tehetségkutató Verseny Balassagyarmaton.

Az Öröm a Zene országos tehetségkutató Nógrád megyei versenye parádés nyereményekkel: Időpont: 2024. június 15. (szombat) 10.00-21.00 óra
Jelentkezési határidő: 2024. június 8. (szombat éjfél)
Helyszín: Palóc Liget - Terasz (Balassagyarmat - Palóc Liget)

Jelentkezési feltételek
1. Bármilyen stílust játszó könnyűzenei énekes és zenekar (formáció) jelentkezhet.
2. A versenyen kizárólag élő, hangszeres formációk vehetnek részt (playback megoldás kizárt).
2. A versenyre kizárólag saját (a formáció által írt vagy a formációnak írt) dalokkal lehet jelentkezni.
3. A versenyre csak olyan formációk jelentkezhetnek, amelyek sem jelenleg, sem a korábbi években nem voltak támogatottjai az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program Induló Előadói Alprogramjának, illetve a formáció tagjainak fele sem játszik vagy játszott támogatott zenekarnak.
4. A jelentkezők nem rendelkezhetnek egynél több, kereskedelmi forgalomban kapható, lemezkiadásra szakosodott (azaz több formációval foglalkozó) cég által megjelentetett és terjesztett hanghordozóval. A jelentkezési díjmentes!

Jelentkezni kizárólag e-mailben az alábbiak megadásával illetve csatolásával lehet
(E-mail tárgy rovatában kérjük feltüntetni: Palóc Futam - formáció neve)
1. Formáció neve
2. Kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe
3. Formáció stílusbesorolása (saját besorolás)
4. Zenekar esetén a formáció színpadi létszáma és a hangszerek felsorolása
5. Formáció indulásának éve
6. Formáció biográfiája (maximum 1000 karakteres word fájlban csatolandó)
7. Aktuális fotó a formációról (jpg formátumban csatolandó)
8. Két darab audió/videó anyag elérhetősége (link megadása)
9. Két beküldött saját dal dalszövegei (word fájlban csatolandó)

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nevezést csak valamennyi információ megküldésével tudjuk elfogadni. E-mail cím: palocfutam@gmail.com

A verseny menetrendje:

1. A beérkezett nevezések (hangzó anyagok) alapján a szervezők előzsűriznek, azaz kiválasztják azt a 10-12 formációt, amelyek lehetőséget kapnak az élő bemutatkozásra.
2. A kiválasztott formációkat legkésőbb 2024. június 9. éjfélig értesítjük. (A rider egyeztetésére ekkor kerül sor.)
3. A kiválasztott formációk 2023. június 15-én 10.00 és 19.00 óra között lépnek színpadra.
4. Minden színpadra lépőnek 15 perc áll rendelkezésére a beállásra, majd maximum 15 perc a három saját dal bemutatására, így összesen mindenkinek fél óra áll rendelkésre.
5. A zsűri értékelési szempontjai: hangszeres tudás (0-10p), szöveg, mondanivaló (0-10p), egyediség (0-20 p), szubjektív összkép (0-10 p)

Nyeremények:

A győztes indulási jogot szerez az ÖRÖM A ZENE 2024. évi döntőjében, ahol 4 millió forintos egyedi pályázati támogatást nyerhet az NKA Hangfoglaló Programtól.
Fellépés (tiszteletdíjjal) városi rendezvényen.
Stúdiófelvétel keveréssel és mastering-gel.
Tárgyi nyeremények az AudMax, és az Op-Art optika jóvoltából.
Az esemény az Öröm a Zene Tehetségkutató sorozat részeként, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával jön létre.
A versenyről minden információ a folyamatosan frissülő Facebook esemény alatt lesz megtalálható.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 07. 20.
Augusztus 8-án 6 országban, 15 helyszínen 50 zenekar mutatja meg a cigány zene erejét. A Nemzetközi Cigány- és Világzenei Hálózat szervezésében két éve indult rendezvény idén vált igazán nemzetközivé.
2024. 07. 20.
Rövidtávon izgalmas kísérlet, hosszú távon az európai zeneipar rezilienciájának kulcsa lehet a POLYGLOT modellje.
2024. 07. 17.
Follow The Flow-val, DJ OTI (szül. Sebestény Balázs)  telt házas szülinapi bulijával, Classic Festtel és a Budapest Bárral, Truesounds Music boat-tal és pool partyval vár a Plázs ezen a héten! A hét eleji programokra a belépés ingyenes...
2024. 07. 16.
Említsük elsőként Azahriah-t, aki hosszú idő óta az első olyan itthoni fellépő, aki a headliner előtti sávban kapott helyet a Nagyszínpadon. Rendhagyó programmal érkezik Beton Hofi és Margaret Island is...
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink