Freakin Disco a HMI díj nyertese

2024. 04. 02.

A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre (2020-24).

Az erősen versengő és globalizált piacon a Csehországból, Észtországból, Görögországból, Magyarországról, Észak-Macedóniából, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából és Szlovéniából származó partnerek egyesítették erőiket, hogy támogassák a zenészek és a zeneipari szereplők kreatív, hálózatépítési és üzleti igényeit. 

A klaszterként kifejlesztett partnerség, amely köz- és magánszervezeteket, egyesületeket, fesztivál- és konferenciaszervezőket, exportirodákat és egy zenei üzleti iskolát foglal magában, egy fenntartható „zenei központ” létrehozását célozza, azzal a céllal, hogy:
-    Támogassa a térség zenei előadóinak és szakembereinek nemzetközivé válását, hogy segítsen nekik megfelelni a jelenlegi piaci igényeknek és a jövőbeni kihívásoknak.
-    Innovatív üzleti modelleket dolgozzon ki,
-    Új események/termékek koprodukcióit segítse elő.

A HEMI az elmúlt években 3 fő projekten keresztül biztosította az állandó hálózati tevékenységeket:
- HEMI Music Awards: az Export Ready Artists tehetségkutató programja,
- HEMI Inkubátor: a zenei vállalkozókat támogató képzési tevékenység,
- HEMI Sphere: a platform oktatási tartalommal, coaching-ülésekkel és hírekkel.

Megvan a 2024-es nyertesek. 
„Közép- és Délkelet-Európa kilenc országából (Csehország, Észtország, Görögország, Magyarország, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovénia) érkező kilenc HMA művész mostantól hozzáférhet a készségeik fejlesztését célzó mentori és képzési tevékenységekhez, kommunikációs és bevételi forrásokkal kapcsolatos kompetenciákhoz, azzal a céllal, hogy elősegítsék nemzetközi karrierjüket.
Ezenkívül hozzáférést kapnak a HMA turnéprogramjához, beleértve a booking menedzserekkel való együttműködést Európa-szerte, részt vesznek a kilenc HEMI partneresemény hálózatépítési tevékenységében, valamint jelölik őket a 2000 eurós pénzdíjra.” – írta a Langolo.hu

A magyar Freakin’ Disco is nyert, gratulálunk nekik!
ITT  tudod meghallgatni az idei nyerteseket. 

ITT pedig megtalálod a Freakin' Disco eddig megjelent felvételeit.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink