Fesztivállá bővül a Fülesbagoly Tehetségkutató Martonvásáron

2021. 08. 20.

Fülesbagoly Fesztivál néven kétnapos rendezvénynek ad otthont Martonvásáron a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ és szabadtere szeptember 10-én és 11-én. Az idén 5 éves Fülesbagoly Tehetségkutató számos programmal, koncerttel egészül ki. A második napon Horváth Charlie koncertezik a kültéri színpadon. A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.

A Fülesbagoly Tehetségkutató 5 évvel ezelőtt indult Martonvásárról, és a legnépszerűbb könnyűzenei versenynek Budapest és Debrecen mellett idén is helyet ad a Fejér megyei kisváros. Mi több, ezúttal két napos fesztivállá bővül az esemény. Szeptember 10-én a tehetségkutató korábbi nyertes illetve dobogós zenekaraiból négy koncertezik, sorrendben a Kölyök, a Kontraszt, a The Pontiac és az Antares. Az első nap estjén a szervezők megemlékeznek Bencsik Samuról, és megkoszorúzzák a P. Mobil és a P. Box legendás gitárosának Martonvásáron felállított emlékművét. Az eseményen gyertyát gyújtanak Provoda József, azaz Jodes emlékére is, aki évtizedeken át szervezte a martonvásári könnyűzenei életet. 

Szeptember 11-én 12 órától zajlik a Fülesbagoly Tehetségkutató, melyre augusztus 30-ig nevezhetnek könnyűzenében alkotó együttesek. A verseny díjkiosztóját követően Horváth Charlei ad nagykoncertet, majd DJ Ozsi szolgáltatja a zenét. 

A Fülesbagoly Fesztiválra kitelepülnek a martonvásári vendéglátóipari egységek, többek közt sörkülönlegességeket, finom ételeket lehet majd megkóstolni. Szombati napon számos programmal egészül ki a rendezvény. A Hangszert a kézben kiállításon bárki hangszereket próbálhat ki, megtekinthető a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület "Baglyok világa" kiállítása, és lesz kézműves vásár is.


A Fülesbagoly Fesztiválra ingyenes a belépés, és kizárólag védettségi kártyával látogatható. Az esemény a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, a MartonKult szakmai közreműködésével, Martonvásár Önkormányzata támogatásával jött létre.

A fesztivál Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/984835545611559

A tehetségkutató Facebook-eseménye:
https://www.facebook.com/events/143145947680574

A tehetségkutató felhívása:
https://www.youtube.com/watch?v=2Slrm5Z9Ngo

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink