Eszter: Jönnek csodák - újra a szerelemről

2022. 02. 21.

Takáts Eszter sokféleképpen énekelte meg a szerelmet és a szerelem okozta állapotokat karrierje során. Utoljára pár hónapja beszélgettünk vele az életében történt változásokról és a 67 lakosú faluról, ahol most él.

Most készül az új album, és erről halhatunk egy dalt, amiben Eszter a legjobb formáját adja: minimál hangszerelés, akusztikus gitár és ő.

„A pandémia alatt kezdtem el az elmúlt években megírni szóló lemezem dalait, amik egy új világot nyitottak meg bennem, de aztán sok hétköznapi dolog elvitte az időt, energiát az album teljes megalkotásától, míg az elmúlt hónapokban kezdtek megszületni azok a dalok, amik a valódi gerincét adják, amitől kezd kiteljesedni a kép.

A „Jönnek csodák” a tisztán csorduló és kitartó hittel vállalt érzelmek dimenziója, az igaz szerelem felvállalása, amiben a legszebben oldódhatunk, és ehhez kapcsolódnak a lemez többi dalai is, mint egy megvalósult szerelmi történet, rendkívüli kapcsolódás, mely meghozza a békét, egyensúlyt, gyógyír.

Segítségemre volt a megvalósításban Bácskay Péter hangmérnök, és az új dalok hallhatóak lesznek majd koncerteken is szólóban, duóban, és néhány opus a MoJazzterrel is, zalai zenekarommal, akikkel szintén dolgozunk kislemezen párhuzamosan a szóló albummal.

Ez időben több, harmóniával kapcsolatos, új együttműködésem is született.  Ezen a téren kiemelkedő, és nagy öröm számomra, hogy együtt dolgozhatom „Tamás mágussal, és médiummal”, aki Zalában praktizál, és amellett, hogy nekem is segít megtartani a folyamatos egyensúlyt a művészi nyitottság, az ihlet adta lebegés, és a hétköznapi formák között, meditációs zenék készítésére kért fel, amiket tud alkalmazni  a gyógyítások során, így evégett én is részt vehetek mások gyógyulásában is. Erről hamarosan majd lesz interjú.

2022.április 23.-24.-én lesz Szentkozmadombján egy Harmónia Fesztivál a Nemzeti Művelődési Intézet és Magyar Falu program által, melyet magam szervezek, s ahol a gyógyításon (energetikai kezelés, meseterápia) kívül lesz Zoord együttes, Heinczinger Mika, Nemes Levente, Lovas András hangterapeuta, és helybeliek által tartott tánc-foglalkozások is.”

A dalt ITT tudod letölteni.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 04. 13.
Harcsa Veronika, KRSA, Sena, MC Colombo, Palya Bea, Kardos-Horváth János, Bognár Szilvia, Fekete Bori, Volkova Krisztina, Takáts Eszter, VENI és Varga Veronika kitárulkoznak.
2022. 08. 01.
Hatodik alkalommal rendezik meg Martonvásáron a Fülesbagoly Tehetségkutatót szeptember 10-én, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A tehetségkutató ideje alatt hangszerkiállítás, utána Szeder-koncert várja az érdeklődőket.
2022. 08. 01.
A Sziget legújabb helyszíne a DropYard, ami elsősorban a hip-hop és rap rajongóknak válhat törzshelyévé. A koncepció részben hasonlít az Európa Színpad programjához,
2022. 07. 26.
Alább megosztjuk a Music Hungary felhívását. Bármilyen egyéb kreatív ötlet is jöhet, ha támad ilyenetek, küldjétek el az info@dalok.hu-ra, megosztjuk azt is. A következő egy hónapban nagyon fontos közösen fellépni a KATA törvény ellen!
2022. 07. 20.
Az ötszörös platina lemezes világhírű lantművész Omar Bashir Magyarországon született. Édesapja (Munir Bashir elismerten a világ legjobb lantművésze volt) révén iraki származású Úd-zenészek leszármazottja.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink