Eszter: Jönnek csodák - újra a szerelemről

2022. 02. 21.

Takáts Eszter sokféleképpen énekelte meg a szerelmet és a szerelem okozta állapotokat karrierje során. Utoljára pár hónapja beszélgettünk vele az életében történt változásokról és a 67 lakosú faluról, ahol most él.

Most készül az új album, és erről halhatunk egy dalt, amiben Eszter a legjobb formáját adja: minimál hangszerelés, akusztikus gitár és ő.

„A pandémia alatt kezdtem el az elmúlt években megírni szóló lemezem dalait, amik egy új világot nyitottak meg bennem, de aztán sok hétköznapi dolog elvitte az időt, energiát az album teljes megalkotásától, míg az elmúlt hónapokban kezdtek megszületni azok a dalok, amik a valódi gerincét adják, amitől kezd kiteljesedni a kép.

A „Jönnek csodák” a tisztán csorduló és kitartó hittel vállalt érzelmek dimenziója, az igaz szerelem felvállalása, amiben a legszebben oldódhatunk, és ehhez kapcsolódnak a lemez többi dalai is, mint egy megvalósult szerelmi történet, rendkívüli kapcsolódás, mely meghozza a békét, egyensúlyt, gyógyír.

Segítségemre volt a megvalósításban Bácskay Péter hangmérnök, és az új dalok hallhatóak lesznek majd koncerteken is szólóban, duóban, és néhány opus a MoJazzterrel is, zalai zenekarommal, akikkel szintén dolgozunk kislemezen párhuzamosan a szóló albummal.

Ez időben több, harmóniával kapcsolatos, új együttműködésem is született.  Ezen a téren kiemelkedő, és nagy öröm számomra, hogy együtt dolgozhatom „Tamás mágussal, és médiummal”, aki Zalában praktizál, és amellett, hogy nekem is segít megtartani a folyamatos egyensúlyt a művészi nyitottság, az ihlet adta lebegés, és a hétköznapi formák között, meditációs zenék készítésére kért fel, amiket tud alkalmazni  a gyógyítások során, így evégett én is részt vehetek mások gyógyulásában is. Erről hamarosan majd lesz interjú.

2022.április 23.-24.-én lesz Szentkozmadombján egy Harmónia Fesztivál a Nemzeti Művelődési Intézet és Magyar Falu program által, melyet magam szervezek, s ahol a gyógyításon (energetikai kezelés, meseterápia) kívül lesz Zoord együttes, Heinczinger Mika, Nemes Levente, Lovas András hangterapeuta, és helybeliek által tartott tánc-foglalkozások is.”

A dalt ITT tudod letölteni.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink