Ephemere - mintha Párizs Budapestre költözne

2024. 07. 20.

Az Ephemere formáció alapítói egy női alkotópáros: Caussanel Izabella és Orbay Lilla. Kompozícióik a huszadik század első felének jazz és sanzonvilágára, a bárok bensőséges atmoszférájának beidézésére, latinos hangulatra épülnek.

A repertoárban saját dalok, jazz-standerdek, francia dalok és a világzenei hatások is egyaránt jelen vannak, azonban egy sajátos hangzásvilág jellemzi.

Az Ephemere általános, "tiszavirág" jelentése helyett az elnevezés egy új tartalmat adva az újjászületést, megújulást, a pillanat megélését domborítja ki. Az improvizatív, jazzes játékmód és a megkomponált zenei anyag kontrasztja továbbá, ami a formációt jellegzetessé teszi. A tagok számos országos és nemzetközi díjban részesültek.

A napokban a győri Magyar Kultúra kiadó gondozásában megjelent a formáció második albuma, az “Addig megyek”. Az albumot ITT tudod meghallgatni a streaming platformokon és ITT töltheted le a Dalok.hu-n.


Ephemere:
Ének: Izabella Caussanel, Lilla Orbay
Cimbalom: Áron Horváth
Bőgő: Gyányi Tamás
Harmónika: Bitó János Juanchido
Trombita: Patrik Sebestyén
Gitár: Stummer Márton.

Itt hallgathatod meg a két évvel ezelőtti podcastunkat a lányokkal:

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 09. 02.
Ősztől újra indul a masterclass-sorozat a Lumen Kávézóban. A témák a szlovákiai könnyűzenei piac és a magyar produkciók külföldi érvényesülése.
2024. 08. 28.
A Coca-Cola SZIN augusztus 28-31. között tíz zenei helyszínen több, mint 200 fellépővel és megannyi más programmal idén is...
2024. 08. 21.
A "Csendes Partner" 2004-ben jelent meg az UGAR kiadónál, amely olyan, nemzetközileg sikeres előadókat futtatott be, mint Yonderboi és Zagar. Vilmos is szép karriert épített, a fent említett dal például a CSI Miami amerikai sorozatban is szerepelt.
2024. 08. 21.
A Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg, a Dalok.hu terjeszti. Sikerült lejjebb ásniuk a brazil zene gyökerei felé, ugyanakkor három olyan dal is helyett kapott az albumon, amely hozza a huszadik század Afro Jazz és Samba hatásait.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink