Dzsesszrádió indul

2007. 01. 09.

Dzsesszrádió indul

 

Népszabadság • Serfőző Melinda • 2007. január 9.
90.9 Jazzy Rádió néven új, kizárólag dzsesszt játszó adó kezd sugározni a közeljövőben Budapesten.

 

 

- Magyarországon még nincs hagyományosan sugárzó dzsesszrádió, és úgy gondoltuk, hogy most időszerű indítani egyet. Ugyanis tapasztalataink szerint az elmúlt években kialakult egy olyan közönségréteg, amelynek tagjai nagyon unják, hogy ugyanazok a "slágerek" szólnak mindegyik adón, dzsesszt viszont nem igazán tudnak hallgatni - válaszolta Suri Imre tulajdonos, ügyvezető igazgató, amikor arról kérdeztük, miért épp most indítják el a rádiót. (Az interneten van dzsesszrádió, külföldi és magyar is.)

Suri Imre évek óta rádiózik, korábban a Juventus munkatársaként dolgozott. Bár sok adóhoz hasonlóan ott is a populáris zenei slágerekből állt össze a repertoár, magánemberként mindig is szerette a dzsesszt - ahogy mondja, már évek óta saját maga készítette dzsessz-válogatáslemezeket ajándékoz barátainak. Egy csak dzsesszt sugárzó rádió megalapításának gondolata már régóta foglalkoztatta, barátaival nemrég úgy döntöttek, itt az idő. Pillanatnyilag a rózsadombi stúdió megépítése, a kollégák kiválasztása zajlik, a tervek szerint Valentin-napon, február 14-én kezdenek sugározni napi 24 órában, a főváros területén. A frekvenciát 7 + 5 évre nyerték el.

Tisztában vannak azzal, hogy a rétegrádiózásból nem lehet meggazdagodni, de azt remélik, hogy az adót a reklámbevételből fenn lehet majd tartani, esetleg nyereségessé tudják tenni. Ez már csak azért sem lesz könnyű, mert önkorlátozást vállaltak, és óránként maximum hat reklámot sugároznak. A műsoridő nagy részében zene szól majd, méghozzá nagy klasszikusok, sztenderdek mellett elsősorban mai, modern dzsessz.

- Nagyon nyitottak vagyunk, nem csak új dzsesszszerzeményeket játsszunk le, hanem például régebbi dalok feldolgozásait is. Tárgyalunk a kiadókkal, hogy minél több előadó művei bekerülhessenek a repertoárunkba. Azt reméljük, hogy a 90.9 Jazzy a magyar előadók alkotói kedvét is fellendíti, hiszen végre lesz egy olyan adó, amely lejátssza a dalokat.

 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
2024. 03. 17.
Ágoston Béla a kalandozások kora után visszatér a kamaszkori énjéhez és gitáron írt dalokból álló lemezt ad ki. A Budapest Vinyl kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében megjelent albumot a gyerekeinek ajánlja.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink