Columbus Jazz Hajó szeptemberi programja

2007. 08. 15.
A pesti Duna-part legszebb, egyedülálló panorámájú részén áll a Columbus hajó, ahol Hammer József séf a modern, nemzetközi konyha ételeivel várja a kulináris élvezetek kedvelőit, szezonról szezonra újabb és újabb meglepetésekkel. Természetesen a jellegzetes magyar ízek sem hiányoznak az étlapról, a nagy gonddal összeállított borlapon pedig a magyar borvidékek legkiválóbb borai találhatók meg. Egyedülálló kezdeményezésként a hajó ad otthont a Columbus Jazzklubnak, mely a Magyar Jazzművészek Társasága kezdeményezésére még 2005 januárjában indult. A kezdeményezéssel megteremtődött annak lehetősége, hogy a nyugat-európai és tengerentúli nagyvárosokhoz hasonlóan, Budapesten is napi rendszerességgel működjön jazzklub, ahol a vonzó helyszín, a magas színvonalú vendéglátás párosul a magyar jazz kimagasló egyéniségeinek estéről-estére adott világszínvonalú koncertjeivel.
A Magyar Jazzművészek Társasága zenekarai mellett más magyar jazz-zenészek, vendégszólisták és tehetséges fiatal muzsikusok is rendszeresen hallhatók a klubban, de olyan egyedi produkciókat is lehet hallani, amelyben jelentős külföldi jazz sztárok mutatkoztak már be. A klubban létrejötte óta több mint 600 koncert valósult meg. Szeptembertől különleges programsorozatokkal és külföldi vendégzenészekkel színesedik a program.
A szeptember 10-17-i hét a jazz zongoristáké: Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, Szabó Dániel Romhányi Áron, Kaltenecker Zsolt, Rátonyi Róbert és zenekarai lesznek hallhatók,
a kortárs, a mainstream, a bebop vagy épp a modern jazz iránt rajongók kedvükre válogathatnak a programból.
Szeptember 24-30. a jazz énekesek hete lesz: hallhatják majd a páratlan és örökifjú Berki Tamás, a fiatal Harcsa Veronika, a kubai származású Elsa Valle zenekarát, az autentikus roma, indiai népzenét és flamencot ötvöző Naketina Different Bop Sessiont, valamint a bebopot kelet-európai folkelemekkel tarkító Winand Gábor kvartettjét.
Szeptember 9-én Bende Zsolt, a Bostonban tanult kiváló gitáros különleges formációja, a
Neil Yates-Bende Zsolt-Samuel Rohrer-Egri János Quartet lép színpadra. Szeptember 23-án két kiváló magyar jazzista mellett két firenzei zenész fog játszani az Oláh Kálmán-Stefano Cocco-Piero Borri-Egri János Quartet-ben.
 
A további programokról bővebben a www.majazz.hu és a www.zeneafedelzeten.hu weboldalakon olvashatnak.
A klub este 20.00 órától várja az érdeklődőket,a belépők ára 1500 Ft, érvényes diákigazolvánnyal 950 Ft.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink