Cökxpon Ambient Klub

2007. 01. 23.
Kedves érdeklődök!
    
Örömmel tudatjuk, hogy újra folytatódik a Cökxpon Ambient Társaság klubsorozata az Almássy Téri Szabadidő Központban. A mélybíbor illatú halványan pulzáló terekben és a füstölők fényétől szikrázó hangok közt az űrkorszak előtti tündérmesék szóniái hullámzanak a tudatba.
Belelassulva az est csendes nyitányaiba az ős-ambient szférák idomait  Dj Hollandris és Asthring gyúrja hangillatokká a fölolvadó szellemünk, füleink és pödörni épp hogy képes ujjaink legnagyobb örömére. Őket követi a frekvencia mikroszkópok doktora a majdnem-némaság zene szelíd teremtője Slow, aki a freaserek, vibrátók, gitárszintik szőnyegszerű építményéből folyatja arcunkba az aurális sodródó noise textúrákat. A tér egyre zakatoló fényrobbanásai kíséretében, a Romantikus biodark zene egyetlen képviselői T.úr és Totti kisasszony omlik rá a mécsesek lángocskáira, finoman egyensúlyozva, imbolyogva az I.O.N. fekete monolittömbjeinek élein. A beszéd és rajzolatok rétegelt hengerei, darabolt éterek, a feszített húrok bemérhetetlen subfalatkái, az akusztikus és az elektro tempók periférikus lüktetéseinek vízszerű hálóján keresztül sétáltatnak minket át a kitágult zónákon. A hipnotikus hatásokat a trip-hop új titánja a Bijou oldja át, gerincbizsergető női ének hangokkal, a slowdub dobok és trip basszusok oszlopai közé vonva maga mellé a mozdulni vágyó lelkeinket. Holle anyó pihéi ellepik a párnákat, bekúsznak a fülekbe és befészkelődnek a dobhártyák redői közé. A koraesti éjben átvált a tér és a tempo, a fény és a poszt-indusztriális ambient techno újszülöttje a Pupilla adja meg a kegyelemdöfést az éjszaka gyermekeinek. A dinamikák és olvadó énekszférák, bomba-attackok és a sodró lendület fekete hintója a tündérmesék fénylő palástját teríti ránk, belerándítva a már amúgy is föloldódott szellemünk és tudatunk utolsó ép morzsáit a katartikus extázisba. A utolsó zöld füstkortyok gyűrűiben Hollandris és Asthring fóniáji nyugtatják meg zilált, fölborzolt velőnket, lecsendesítve képzeletünket és vágyainkat hazakísérve a hűvös de valahogy máshogy csillogó és koppanó hideg,
Macskaköves utcákon.

Mindenkit szeretettel várunk az olvadó hangfalak, rózsaszín párnák és a füstölőhamvak homokóraszerű lepergéseinek dunyhái közé!
Figyelmeztető: A koncertek és produkciók a programban feltüntetett időpontokban kezdődnek!
 
Időpont: Január 31. szerda
Cím: Almássy Téri Szabadidőközpont
Belépő:500 Ft.
 
Program:
20h-tól-21.15h-ig dj Hollandris és Asthring ambient cseppkövek http://myspace.com/hollandris http://bitcrusher.hu/
21.15-től-21.50-ig Slow - kísérleti elektronika és illatzene http://vgabra.uw.hu/
21.50-től-22.50-ig I.O.N. - irrational orthodox noise és mondatok http://www.ionfamily.com
22.50-től-23.50-ig Bijou - new trip-hop band www.bijoumusic.hu
23.50-től-00.50-ig Pupilla - poszt indusztriális ambient techno www.pupillamusic.com
00.50-től dj Hollandris és Asthring ambient cseppkövek http://myspace.com/hollandris http://bitcrusher.hu/
 
visual: VJ világ gyöngyszemei, mixek
élőkép: Zuzi bácsi ollóképei mutáns írásvetítőkkel átnagyítva /ollót hozzatok/

 www.cokxponambient.hu
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
2024. 03. 17.
Ágoston Béla a kalandozások kora után visszatér a kamaszkori énjéhez és gitáron írt dalokból álló lemezt ad ki. A Budapest Vinyl kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében megjelent albumot a gyerekeinek ajánlja.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink