Budapest Blues Fesztival 2007

2007. 03. 17.
A tavasz legnagyobb bluesdózisát idén is a Budapest Blues Fesztivál kínálja: két színpadra, tizenegy órányi élő zenére, valamint lemezvásárra és hangszerbemutatóra is készülhetnek mindazok, akik ellátogatnak szombaton a Petőfi Csarnokba.
A rendezvény főszereplője a Definition of a Circle című új lemezét bemutató chicagói Otis Taylor, aki ötvenkilenc éves kora ellenére éppen pályája csúcsán jár: rendhagyó hangszerekre (csellóra, bendzsóra) is építő, különleges (Nick Cave-esnek is mondott) hangulatú, szókimondó szövegekkel kísért zenéjének köszönhetően az elmúlt években telepakolhatta a vitrinjét díjakkal, és teleírhatta a naptárát koncertdátumokkal és fesztiválszereplésekkel. Az est folyamán megremegteti majd félreismerhetetlen és elunhatatlan hangját a Mississippi-blues és a Memphis-soul hagyományait ápoló Terry Evans is, az Elizabeth Lee's Cosmic Mojo pedig a minimál delta-bluest a texasi rock and rollal pároztató muzsikát dönget majd. A nemzetközi felhozatalt erősíti majd a negyvenes-ötvenes évek Memphisébe kalauzoló német Crazy Humbones és a családi zenekarként indult, olasz Family Style is, a hazai színeket pedig Katona Tommy Jr., Gál Csaba Boogie és a Someday Baby, valamint a Rambling Blues képviseli majd. Komoly a felhozatal - könnyű lesz csemegézni.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 02.
Válogatás albummal ünnepli 15. születésnapját a kiadó. Kínálatuk az a ritka eset, amikor az igényes és a hallgatható, mindenki számára befogadható zene egy és ugyanaz.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
2023. 11. 13.
Egy 1993-ban rögzített koncertet hallgathatunk meg most, ahol Török Ádám mellett Papp Gyula, Tátrai Tibor, Závodi János, Németh Alajos, Kunu László, Németh „Nemecsek” Tamás és Balogh „Szivacs” Jenő álltak a színpadon.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink