“Bódy Magdi 50’ “címmel megjelent a művész legfrissebb koncertalbuma!  

2022. 05. 15.

A 2020-as év pandémiás letargiájából, szellemi leépüléséből felocsúdva 2021 novemberében “Bódy Magdi 50’ “ címmel ünnepelte a művész a MÜPA színpadán karrierje 50. évfordulóját! A 2022-es év a visszatérés éve. Visszatérés a színpadon, visszatérés az éterben, mely szlogen szellemében a napokban jelent meg a tavalyi MÜPA-s koncertből készült 16 dalos élő nagylemez, valamint már  megtekínthető Bódy Magdi YouTube csatornáján a 2021. év végi jubileumi MUPA koncert teljes 90 perces anyaga,  méltó audio vizuális összefoglalójaként az énekesnő páratlan karrierjének.

De ki ne hallott volna már a rendkívüli hangú jazz-énekesnőről Bódy Magdiról, akit életpályája kezdetén a „magyar Suzi Quatroként” aposztrofáltak rajongói, rendkívüli énekhangja, tehetsége és szugesztív előadásmódja miatt. Előadóművészi karrierje igen fiatalon szárnyalni kezdett, és egészen az MRT gyermekkórusának színpadáig repítette a fiatal tehetséget, mely társulat révén már 6-8 évesen alkalma nyílt megismerkedni a világot jelentő deszkák varázslatos világával, így például 1965. október 31-én, New York-ban az Ed Sullivan show keretében is sikerült fellépnie nem kisebb név, mint a Beatles társaságában. 1970-72 között a Korong együttes énekeseként kápráztatta el rajongóit, többek között a „Jézus Krisztus Szupersztár” című musical hazai színpadravitelében hívta fel magára a figyelmet, majd 1972-1975 között Vukán György Főiskolai tanár Jazz tanszakán végzett, majd  a Köllő Miklós Pantomim együttessel turnézott.  Többek között a világhírű Marcell Marceou fesztiválon Franciaországban és Spanyolországban bővítve előadóművészete kifejezési módjainak a változatosságát. 1972-1975 között a Generál Mikrolied együttes megalapitójaként rengeteg felkérésnek tett eleget, sikert – sikerre halmozva járta az országot, mindig újszerű, egyedi és formabontó produkcióival örvendeztetve meg hallgatóüságát, majd 1975-től szóló karrierbe kezdett. 1976-ban alkalma nyílt közreműködni Zsombolyai János, Kenguru c. filmzenéjének az elkészítésében, és még ugyanabban az évben a közönség az „Év Énekesnőjének” választotta a művészt. 1977 - 1978 ban. Saját zenekart alapított “BÓDY MAGDI & EGYÜTTESE” néven. Az vadonatúj formációban közreműködő zenészek sem voltak kisebb nevek, mint: Aszalós Zoltan keyb., Marshalkó Zoltan gitár, Temesvári András bass , illetve Debreczeni Csaba(ex- Bergendy), így az sem meglepő, hogy Magdi ezzel a formációval is nagy sikert aratott itthon és külföldön egyaránt. 1977-ben megnyerte a „Tessék Választani” c. televíziós vetélkedőt a „Boldog napok” c. dallával, és még ugyanebben az évben jelent meg első őnálló nagylemeze; “Bódy Magdi” címmel. Ezekben az években „Bódy Magdi&együttese” több, mint 500 koncerten lépett fel szerte kis hazánkban és Európában. 

1981 volt Bódy Magdi életében a fodulat éve. A KFT zenekarral közösen elkészítettek egy komplett nagylemez anyagot és turnéztak az országban, de az élet úgy hozta, hogy még ugyanabban az évben Kanadába költözött. 1982-ben az ottawai konzervatórium tanára lett, majd önálló énekiskolát alapított, és ének tanítással is foglalkozott a koncert fellépések mellett. Megnyerte az Ottavai dalversenyt az “I wanna go” címü saját szerzeményével,  aminek köszönhetően népszerűsége nőttön nőt immáron a tengerentúlon is, így a koncert felkéréseinek száma is látáványosan megemelkedett a következő években Kanada szerte. A fenti fejlemények után nem csoda ezek, hogy innentől a „Biggest voice in the Smallest Bódy!” szlogennel hirdették a koncertszervezők a fellépő sztárt, az eseményt reklámozó plakátokon. 1999-ben megjelent a “Szeretet Karácosnya” című saját kiadású (Madó Music) CD-je. Kanada után az USA- ba, azon belül New Yorkba költözött, ahol a „Special EFX” viláhírű együttessel felvette az “I love New York” és az “Itt és Most” című nagylemezeit. (2001-2003), mely zenei formáció ezúttal már a saját szerzeményeiből készült albumok slágereit játszotta. New Yorkban a „Greenich Village” nevű világszerte híres jazz klub állandó vendégeként szórakoztatta estéről–estére az igényes jazz zene kedvelőit. Bátran kijelenthetjük, hogy talán ez volt az művész legtermékenyebb időszaka pályafutása során, amit alátámaszt az a tény is, hogy ebben az időszakban dolgozott együtt Buddy Rich-el és Big Band-jével, Dizzy Gillespie-vel, Michael Bolton-nal. Ezekben az években elmondása szerint rengeteg dalt irt és sokat tanult a zeneszerzés terén e mindig aktív és fáradhatatlan zenész. Előadás módja a mai napig annyira közvetlen és egyedi, hogy közönsége tértől - időtől függetlenül mindig nagy szeretettel várja vissza Magdit, hogy különleges hangjában végnélkül gyönyörködhessen. Ennek köszöhetően a mai napig sokat koncertezik a Freedom együttessel.

A kétezres évek elején sorra jelentek meg a Sony Music gondozásában Bódy Magdi nagylemezei. 2003-ban „Itt és Most” címmel, 2004-ben az „I love New York”, majd még a következő évben a „Bódy & Soul” címet viselő nagylemezt dobta piacra a kiadó, mely lemez 2005-ben az egyik legnépszerűbb album volt a hazai piacon. 2006 és 2008 között sokat turnézott Norvégia legkülönbözöbb városaiban, jónéhány jazz fesztiválon képviselve hazánkat a Skandináv félszigeten.  Ezekben az években már európa szerte a „Jazz királynőjeként aposztrofálták a művészt. A 2010–ben megjelent “EZ AZ” címmel a soron következő nagylemeze, mely album pozitív fogadtatása ismét közönségkedvencé tette a négy és fél oktávos énekesnőt, aki 2012-2015 között jónéhány európai országot végigturnézva örvendeztette meg közönségét négy évtizedes múltra visszatekintő repertoárjával.  A következő évben 2016-ban jelent meg “Emlékeim” címmel ezt a művész mögött álló több évtizednyi munkát összefoglaló kiadvány, ezúttal DVD formátumban, ami rengeteg korábban kevésbé ismert felvétellel örvendeztette meg a Bódy Magdi rajongókat. 2018-ban megjelentet első magyar nyelvű válogatás lemeze is “Best of Bódy Magdi” címmel és még ugyanebben az évben egy angol nyelvű válogatás lemezt is piacra dobott a mindig aktív fáradhatatlan művész, “Melody” címmel.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink