Beton.Hofi bevallotta: annak idején belógott a Szigetre

2024. 07. 23.

Beton.Hofi augusztus 9-én a Szigeten ad – minden bizonnyal feledhetetlen – koncertet. A korosztályának egyik leghitelesebb előadója nem először lép fel a Szigeten, de ezúttal a Nagyszínpadra készül, egy oda álmodott, egyedi produkcióval. És sokszor volt már vendég is a fesztiválon. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott. A mostani koncertjével utólag elnézést is kér ezért a Sziget szervezőitől.

Schwarcz Ádám, azaz Beton.Hofi néhány éve üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei szcénába, sikere azóta is töretlen. Korosztályának egyik leghitelesebb előadója augusztus elején a Sziget Nagyszínpadára készül, ráadásul egy olyan produkcióval, ahol a Rajkó Cigányzenekar teljes, 14 fős - hegedűművészeket, csellistát, nagybőgőst és cimbalmost is felvonultató – csapatának hangszerelésében is szólalnak majd meg Beton.Hofi dalok.

“Jól fog mutatni az önéletrajzomban a SZIGET nagyszínpad” – mondta a rapper, aki bevallotta, hogy annak idején úgy lógott be a Szigetre, hogy valakinek a karszalagját sebbenzinnel leoldotta, és azt ragasztotta át a saját csuklójára. „Szeretnék ezúttal elnézést kérni a szervezőktől, hogy anno sebbenzines trükkel belógtam, most érzem magam igazán kellemetlenül emiatt, így, hogy vendégül látnak a legbecsesebb helyszínükön” – vallotta be Ádám, akinek az aznap szintén a Nagyszínpadon fellépő Stormzy-val is van terve. „Az a tervem, hogy elérhetetlennek mutatkozom a “bekkben”, így majd biztos kivívom a tiszteletét. Szurkoljatok!”  

A Sziget idei – egyik – újítása, hogy a programkínálatában és gondolatiságában összetartozó helyszíneket egy-egy tematikus zónában találjuk majd meg, így az ArtFusion Field, a különböző művészeti ágakat összefogó helyszín lesz – mások mellett - a Nagy Utcaszínház, a Tánchelyszín vagy a Cirkusz otthona, a PlayGround-on pedig játékos programokat találunk. A Sziget társadalmi üzeneteit a FutureGrounds zóna programjaiban érhetjük tetten. Nézzük, miért lesz érdemes idén ide ellátogatni a Sziget hat napja alatt! A Sziget Future Grounds zónájában tehát a társadalmi kérdéseket a fiatalok szempontjából körüljáró Think for Tomorrow, a népszerű Civil Sziget, illetve a fogyatékkal élők speciális problémáira rávilágító XS Land kapott helyet.

Think for Tomorrow - Gondolj a jövőre!

Idén immár második almalommal jelentkezik a Szigeten a Milestone Intézet szervezésében az aktuális témákat feszegető tematikus programsorozat, a Think for Tomorrow - Gondolj a jövőre!, melynek színpadán tavaly is hazai és nemzetközi sztárelőadók váltották egymást, akiknek gondolatébresztő előadásai további beszélgetésre, vitára sarkallták a szellemi kihívásokra kész szigetlakókat. A Think for Tomorrow (TfT) idén is közös gondolkodásra, véleménycserére és kreatív alkotásra hívja a Szigetre látogatókat, akik az előadások, workshopok, beszélgetések és viták mellett az adott nap témájához illeszkedő, máshol ritkán látható filmeket is megnézhetnek. Az intézet a programsorozatot olyan aktuális társadalmi kérdések köré szervezi, amelyek fontos szerepet töltenek be a mindennapi életünkben, illetve komoly kihívásokat jelenthetnek a közeljövőben is. Olyan, kifejezetten a fiatalokat foglalkoztató, sőt sokszor szorongást is okozó topikok kerülnek majd terítékre, amelyekről nem beszélünk eleget, sőt sokszor tabuként kezeljük őket. Az első napon a szórakozás és a médiatartalmak fogyasztásának összefüggéseit veszik górcső alá Think: Entertainment címmel. Másnap a Think: Sex and Society napon azt boncolgatják, hogy befolyásolja-e – és ha igen, hogyan – az intim kapcsolatainkat a társadalmi környezet és a popkultúra. Milyen kihívásokkal néz szembe az Alpha és Z generáció az ismerkedés, szexualitás és a szex területén. A pénteki, Think: Burnout nap a kiégés jelenségére fókuszál majd. A programok a munka, a párkapcsolat, vagy az élet más területein tapasztalt kiégés felismerésére, annak megelőzésére és lehetséges leküzdési mechanizmusokra adnak gyakorlati tanácsokat. A szombati Think: Apocalypse napot a klímakatasztrófa felvetette dilemmáknak szentelik itt, míg vasárnap a függőségé lesz a főszerep, a Think: Addiction napon a drog és a technológia iránti addikcióra összpontosítanak a beszélgetések. Zárásként, hétfőn a jövőről gondolkodhatnak együtt az előadókkal a szigetlakók. A Think: Future napon a jövővel foglalkozó panelbeszélgetés alapfeltevése, hogy vajon merőben új alapokra kell-e helyeznünk a gondolkodásunkat, szükségünk van-e új rendszerek kiépítésére és azok együttes működésére ahhoz, hogy egyáltalán tudjunk az emberiség jövőjéről beszélni.

Think for Tomorrow SZIGET 2023:

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 09. 02.
Ősztől újra indul a masterclass-sorozat a Lumen Kávézóban. A témák a szlovákiai könnyűzenei piac és a magyar produkciók külföldi érvényesülése.
2024. 08. 28.
A Coca-Cola SZIN augusztus 28-31. között tíz zenei helyszínen több, mint 200 fellépővel és megannyi más programmal idén is...
2024. 08. 21.
A "Csendes Partner" 2004-ben jelent meg az UGAR kiadónál, amely olyan, nemzetközileg sikeres előadókat futtatott be, mint Yonderboi és Zagar. Vilmos is szép karriert épített, a fent említett dal például a CSI Miami amerikai sorozatban is szerepelt.
2024. 08. 21.
A Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg, a Dalok.hu terjeszti. Sikerült lejjebb ásniuk a brazil zene gyökerei felé, ugyanakkor három olyan dal is helyett kapott az albumon, amely hozza a huszadik század Afro Jazz és Samba hatásait.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink