Barta Ildikó első helyezést ért el az olaszországi “On The Music Waves" dalversenyen

2023. 03. 09.

„Az első díjjal a pénzdíjon kívül teljes olaszországi promóció (weboldal, sajtómegjelenések, rádió, televízió) jár, de számomra  a legszebb az ebben, hogy egy magyar nyelven felhangzó dal nyerni tudott egy ilyen erős mezőnyben, a sok angol nyelvű dal között” – nyilatkozott a Dalok.hu terjesztésében megjelent dal szerzője. 

Barta Ildikó 1995-ben zeneelmélet és karvezetés szakon végzett a Zeneakadémián. Azóta a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium zeneelmélet és olasz tanára illetve az iskola kórusának karnagya. Számos dalt és instrumentális zeneművet írt, illetve a 2014-ben bemutatott "Mandralínia" musical zeneszerzője.

"Az alkotás lételemem. Csodálatos dolog életre hívni valamit, legyen az egy új dallam, vagy egy már megírt zenemű előadása. Az ihlet  számomra egy olyan bensőséges kapcsolat egy mindenek felett álló és mégis mindenben ott lévő létezővel, amely örömtelivé varázsolja a mindennapjaimat és értelmet ad a létezésemnek. Szenvedéllyel alkotok, ezzel szítva fel a lángot másokban is, hogy értékesebbé, szebbé tegyük a világot."

A “Találkozások” című dala első helyezést ért el az Olaszországban megrendezett “On The Music Waves" dalversenyen, ahol 24 ország szerzői/előadói képviseltették magukat.

Az énekes-dalszerző nemrég adta ki a legújabb albumát, amelyről így nyilatkozik:

A "Sound Drops" című   válogatásban szereplő zenéket az elmúlt 2 évben írtam, most döntöttem úgy, hogy albumba teszem őket. Egy csokorba szedtem azon műveimet, amelyekben már szintetizátor hangokat is használtam. Bízom abban, hogy a hallgatók is eljutnak abba a lelki állapotba, amilyenben én voltam, amikor ezen műveket megírtam. Ez az album a nyugalom kicsiny szigete a mai zavaros, problémákkal terhelt világunkban. 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 01. 20.
Kollár-Klemencz László, Péterfy Bori, Sena Dagadu, Sárik Péter, Tarján Zsófi (Honeybeast), Révész Sándor (Piramis), Endrei Dávid (BRAINS / Tudósok), Bohemian Betyars, VENI, Volkova Krisztina (Muzsik és Volkova / Napfonat) és mások mesélnek.
2023. 03. 05.
Új klippel jelentkezett a "The Biebers" zenekar, "1848" címmel, amelyben elképzelték, milyen lenne, „ha Petőfi egy ugrással a jelenbe érkezne, hogy láthassa azt a metropoliszt, ami Budapestből lett.”
2023. 03. 05.
Egy kihívóan őszinte dalt jelentetett meg a "The Carbonfools" zenakar. A „Bird in a Cage” egy szerelmes dal, ami rendhagyó módon nem rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot, hanem a féltékenység felől közelíti meg a témát.
2023. 03. 04.
A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a fiatal jazz-tehetség saját dalokat tartalmazó albuma. A metropoliszban szabadon kószáló oroszlán, belső nosztalgia vetítés, lezáratlan rémálom – nem akármilyen utazásra invitál minket Lilla.
2023. 03. 03.
A festő-szócsavaró új lemeze egy gyöngyszem. Elemzés helyett idézzük, és mutatunk pár képet is Tamás mágikus-realista világából. Nektek csak a zenét kell hozzá meghallgatnotok.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink