Barta Ildikó első helyezést ért el az olaszországi “On The Music Waves" dalversenyen

2023. 03. 09.

„Az első díjjal a pénzdíjon kívül teljes olaszországi promóció (weboldal, sajtómegjelenések, rádió, televízió) jár, de számomra  a legszebb az ebben, hogy egy magyar nyelven felhangzó dal nyerni tudott egy ilyen erős mezőnyben, a sok angol nyelvű dal között” – nyilatkozott a Dalok.hu terjesztésében megjelent dal szerzője. 

Barta Ildikó 1995-ben zeneelmélet és karvezetés szakon végzett a Zeneakadémián. Azóta a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium zeneelmélet és olasz tanára illetve az iskola kórusának karnagya. Számos dalt és instrumentális zeneművet írt, illetve a 2014-ben bemutatott "Mandralínia" musical zeneszerzője.

"Az alkotás lételemem. Csodálatos dolog életre hívni valamit, legyen az egy új dallam, vagy egy már megírt zenemű előadása. Az ihlet  számomra egy olyan bensőséges kapcsolat egy mindenek felett álló és mégis mindenben ott lévő létezővel, amely örömtelivé varázsolja a mindennapjaimat és értelmet ad a létezésemnek. Szenvedéllyel alkotok, ezzel szítva fel a lángot másokban is, hogy értékesebbé, szebbé tegyük a világot."

A “Találkozások” című dala első helyezést ért el az Olaszországban megrendezett “On The Music Waves" dalversenyen, ahol 24 ország szerzői/előadói képviseltették magukat.

Az énekes-dalszerző nemrég adta ki a legújabb albumát, amelyről így nyilatkozik:

A "Sound Drops" című   válogatásban szereplő zenéket az elmúlt 2 évben írtam, most döntöttem úgy, hogy albumba teszem őket. Egy csokorba szedtem azon műveimet, amelyekben már szintetizátor hangokat is használtam. Bízom abban, hogy a hallgatók is eljutnak abba a lelki állapotba, amilyenben én voltam, amikor ezen műveket megírtam. Ez az album a nyugalom kicsiny szigete a mai zavaros, problémákkal terhelt világunkban. 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink