Balaton - A meghívott halál – az ötödik lemezük idén!

2021. 07. 15.

Az immár 41 éves színpadi múlttal büszkélkedő Balaton zenekar igencsak aktívan töltötte a pandémia által rákényszerített kényszerpihenőt. A legfrissebb anyaga Ady versfeldolgozás albumuk. Ez a zenekar ötödik, idén megjelent lemeze. 

Előbb 2020 novemberében jelent meg a "Live at Hunnia" koncertanyag két részben, majd decemberben felkerült a netre egy 25 perces, koncertvideójuk az NKA jóvoltából. A minikoncert hanganyaga a Dalok.hu-n jelent meg januárban, ITT letöltheted.


Majd ez év elején egy négyrészes, összesen 44 dalt tartalmazó kiadvány sorozat következett, az elmúlt 40 év legsikeresebb Balaton (és Európa Kiadó, Neurotic) dalait játszotta fel újra a zenekar „4X10+1” címmel. 
A produceri koncepciónak megfelelően a zenekar a teljes hanganyagot koncert körülmények között, egyszeri nekifutásra játszotta fel a Hunnia Bisztróban. A négy albumnyi anyag kizárólagosan a Dalok.hu-n jelent meg.
És ha feltennénk a kérdést Víg Mihály zenekarvezetőnek: mi szükség volt mind erre, hiszen szinte az összes dal elérhető különböző, főleg amatőr felvételeken a közösségi médiában? 
Tömör választ kapnánk: A minőség. Sajnos nagyon sok régi felvétel kering a Youtube-on, de ideje volt kihasználni, az elmúlt 40 év technikai fejlődését és egy igazán jó hanganyaggal előállni….

És nincs megállás a Balaton zenekar háza táján. 2021 június 25-én különleges helyszínen, az Óbudai Evangélikus Templomban, különleges hangszereléssel, csellóval és hegedűvel kiegészülve mutatták be legújabb, CD-n megjelenő albumukat "Ady" címmel.

Ez egy igazi koncept album: a lemez Víg Mihály által megzenésített Ady verseket és instrumentális betéteket tartalmaz. Az egész valahogy filmszerű. Többszöri meghallgatásra, nem csak Víg Mihály zeneszerzői és előadói kvalitását konstatálhatjuk, hanem rádöbbenhetünk, egy képzeletbeli filmbe csöppentünk.
Szinte látjuk magunk előtt, ahogy a költő gondolatai - talán Csinszka zongoraórája, talán valamilyen régi mozihíradó hatására - a papírra vetődnek.
Az "Ady" album és a lemezbemutatón készült hangfelvételek, valamint a közel egy órás instrumentális Balaton anyag, több kislemez formájában elérhető lesz a dalok.hu-n. "A meghívott halál" című 4 trackes album júliusban már meg is jelent.

ITT töltheted le a zenekar idei és korábbi lemezeit is.

ITT hallhathatod meg őket a Spotify-on.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 10. 18.
A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el. Most megjelent második daluk is.
2021. 10. 12.
A Curtis-diszkográfia hamarosan egy vadonatúj EP-vel gyarapodik: a népszerű rapper egy igazán ütős gengszterközegben használatos kifejezésre, a ’Spíler’-re keresztelte az érkező korongot.
2021. 10. 06.
Megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítója, énekes és handpan művész nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink