Balaton - A meghívott halál – az ötödik lemezük idén!

2021. 07. 15.

Az immár 41 éves színpadi múlttal büszkélkedő Balaton zenekar igencsak aktívan töltötte a pandémia által rákényszerített kényszerpihenőt. A legfrissebb anyaga Ady versfeldolgozás albumuk. Ez a zenekar ötödik, idén megjelent lemeze. 

Előbb 2020 novemberében jelent meg a "Live at Hunnia" koncertanyag két részben, majd decemberben felkerült a netre egy 25 perces, koncertvideójuk az NKA jóvoltából. A minikoncert hanganyaga a Dalok.hu-n jelent meg januárban, ITT letöltheted.


Majd ez év elején egy négyrészes, összesen 44 dalt tartalmazó kiadvány sorozat következett, az elmúlt 40 év legsikeresebb Balaton (és Európa Kiadó, Neurotic) dalait játszotta fel újra a zenekar „4X10+1” címmel. 
A produceri koncepciónak megfelelően a zenekar a teljes hanganyagot koncert körülmények között, egyszeri nekifutásra játszotta fel a Hunnia Bisztróban. A négy albumnyi anyag kizárólagosan a Dalok.hu-n jelent meg.
És ha feltennénk a kérdést Víg Mihály zenekarvezetőnek: mi szükség volt mind erre, hiszen szinte az összes dal elérhető különböző, főleg amatőr felvételeken a közösségi médiában? 
Tömör választ kapnánk: A minőség. Sajnos nagyon sok régi felvétel kering a Youtube-on, de ideje volt kihasználni, az elmúlt 40 év technikai fejlődését és egy igazán jó hanganyaggal előállni….

És nincs megállás a Balaton zenekar háza táján. 2021 június 25-én különleges helyszínen, az Óbudai Evangélikus Templomban, különleges hangszereléssel, csellóval és hegedűvel kiegészülve mutatták be legújabb, CD-n megjelenő albumukat "Ady" címmel.

Ez egy igazi koncept album: a lemez Víg Mihály által megzenésített Ady verseket és instrumentális betéteket tartalmaz. Az egész valahogy filmszerű. Többszöri meghallgatásra, nem csak Víg Mihály zeneszerzői és előadói kvalitását konstatálhatjuk, hanem rádöbbenhetünk, egy képzeletbeli filmbe csöppentünk.
Szinte látjuk magunk előtt, ahogy a költő gondolatai - talán Csinszka zongoraórája, talán valamilyen régi mozihíradó hatására - a papírra vetődnek.
Az "Ady" album és a lemezbemutatón készült hangfelvételek, valamint a közel egy órás instrumentális Balaton anyag, több kislemez formájában elérhető lesz a dalok.hu-n. "A meghívott halál" című 4 trackes album júliusban már meg is jelent.

ITT töltheted le a zenekar idei és korábbi lemezeit is.

ITT hallhathatod meg őket a Spotify-on.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 06. 20.
Dalok-Galopp podcastunkban beszélgettünk a tenger hullámzásáról, egy holokauszt témájú társasjátékról, arról, hogyan lehet szerelembe esni egy zenei szoftverrel és arról is, miért szeret Rozina komolyan játszani.
2021. 07. 22.
A Budapest Park jubileumi 10. születésnapja már magában ünneplésre méltó, azonban az elmúlt időszak mindannyiunkat érintő nehézségeinek múlása még több okot ad az örömre...
2021. 07. 17.
Nemzetközileg elismert mentorokkal várja a külföldi karriertervezésre nyitott előadók jelentkezését a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) könnyűzenei exportiroda mentortábora. Július 31-ig lehet jelentkezni.
2021. 07. 15.
A 10. Babel Sound Fesztivált Balatonbogláron, a Balaton partjától 10 percnyi sétára, a mesésen zöld Babel Campben rendezik meg, ahol 6 napon át 4 színpadon világzenei és jazzkoncertek táncszínházi produkciók várják a látogatókat.
2021. 07. 13.
A zenekar 2018 őszén vágott bele a Tears To Freshwater felvételeibe: szokásosnak mondható, hogy útnak indultak, hogy kedvenc észak-olasz kisvárosukban, rutinból rögzítsék az anyagot...
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink