Balance Wheel Group - magyar easy listening

2021. 08. 02.

Az instrumentális, dallamos fúziós-pop-jazz zenét játszó zenekart Dorogi Ákos (billentyűsök) és Szili Róbert (gitárok) alapította 2016-ban. Műsorukat saját kompozíciók alkotják. Zenéjükben a jazz improvizáció, a pop, funky, latin elemek egyaránt megtalálhatóak és jellemzően a nyugodt, "easy listening" irányba húznak. Alapvető cél volt, hogy minden megfelelési kényszer nélkül, a belülről jövő zenét valósítsák meg. Első albumuk 2018-ban jelent meg, és elérhető az ismert zenemegosztó portálokon. Ezen az albumon még Berkesi Alex(basszusgitár) és Horváth Zoltán(dobok) működik közre, őket váltotta 2019-ben Mihalovics Dávid(bass) és Kátai Tamás (dobok). A Balance Wheel Group 2021-ben új albumot adott ki Pane Of Glass címmel. Az egységes, felismerhető hangzás ellenére sokszínű műsort élvezhet a hallgató, ami talán annak is köszönhető, hogy immár három szerző tollából származnak a kompozíciók(Dorogi Á.Szili R.Mihalovics D.) A végleges megszólalás persze próbákon, közös munkával érett be. Érdekesség, hogy mindkét album borítója saját munka. A zenekar tagjai : Szili Róbert-gitár, Dorogi Ákos-billentyűsök, Kátai Tamás-dobok, Mihalovics Dávid-basszusgitár.
A zenekar Facebook profilján több dal videó háttérrel is megtalálható, sőt az egyik esetében maga a stúdió munka van megörökítve mozgóképen.

A közeli jövőben ezeken a helyeken lesz látható élőben a BWG:
08.06 Tab
08.15 Hévíz
08.26 Tab
09.12 Jászberény
10.01 Budapest (Táncsics Műv. Ház)
A napokban megjelent új albumot ITT tudod letölteni.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink