ABC tehetségkutató döntősei

2007. 10. 05.

Lezajlott a III. Becherovka ABC Tehetségkutató előzetes válogatása. Közel 200 zenekar jelentkezett, melyből szakmai zsűri válogatta ki azokat a csapatokat, akik idén novemberben fellépési lehetőséget kapnak az A38 hajón. A műfaji kategóriák összeállítása folyamatban van. 

Idén első alkalommal a közönség is beleszólhatott a döntősök névsorának alakulásába. A Dalok.hu oldalon leadott szavazatok alapján további 4 csapat kap lehetőséget, hogy megmutassa tudását a zsűrinek és a közönségnek egyaránt a négy novemberi vasárnap valamelyikén. 

A közönségszavazás eredményeként a következő zenekarok léphetnek fel élőben is a döntőben: Tatu18, Syco I, Icethunder, Amadea 

A továbbjutók mellett szintén magas pontszámot kaptak az alábbi zenekarok: Ad Astra, Algor Mortis, Amnesztia, As Heart's Bleeding, Backdoor, Christie News, Dreyelands, Kingston Cruisers, Open Air, Pigs Might Fly 

A szakmai zsűri döntésének köszönhetően döntős zenekarok a következő zenekarok: A Losing Season, Acoustic Enemy, Azokon a Napokon, Buttercup, Circleshine, Dharma, Down The Dayz, Dystopia, Escape, Eskabbe, FlyJam, Gonzo, Jambient, JóKOR, Kelly Hits, The Blue Sky, Kiabátor, Lincoln, Maszkura és a Tücsökraj, Megazetor, Metrosection, Nasmith, NemEZ, NeoFolk, No Man's Land, Nova Prospect, One Reason to Kiss, Plastic Bitch, Seen, Soul lotion, Square One, Tech No Logic, The Trousers, Tumba y Quema, Velvet Stab, Zita feat Budapest Riddim 

Egy zenekar a tatabányai Peron Music Tehetségkutató győzteseként kerül be a döntőbe, melynek eredménye október második hetében várható. 

A zenekarok kiértesítése folyamatban van, döntős visszalépése esetén a fenti listából választanak a szervezők.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink