ABC közönségszavazás

2007. 09. 26.

Az utóbbi pár napban igen sok észrevétel érkezett az ABC verseny szavazásával kapcsolatban, amiket nagyon köszönünk. A megkésett válasz ellenére - ezért elnézést kérünk mindenkitől - komolyan vesszük azokat.

Talán hasznos még egyszer leírni, hogy az ABC tehetségkutató versenyt a Magyar Zeneatlasz és BPRNR csapata gondozza, a Dalok.hu azt vállalta, hogy a közönségszavazás számára felületet és technikát biztosít. A verseny lebonyolításával kapcsolatos észrevételeket ezért továbbítottuk a szervezőknek, mi pedig annyit tehetünk, hogy a szervezők személyére vonatkozó információt mi is kiemeljük a közönségszavazás oldalán.

A Dalok.hu hisz abban, hogy a tehetségek felkutatása nem csupán zenei szakmai kérdés, a zenei pályára lépőknek ideje korán azzal is tisztában kell lenniük, zenéjük mennyire népszerű, mennyire alkalmas saját közönséget, közösséget létrehozni. Mi úgy gondoljuk, a szakmaiságnak, és a közönség véleményének egyszerre, egymás mellett kell érvényesülnie.

A Dalok.hu létrehozatalának alapvető célja az volt, hogy olyan előadók számára nyissa meg a közönség felé vivő utat, akik számára más lehetőség alig-alig akad. A mi szempontunkból ezt a célt szolgálja alapvetően a közönségszavazás is: a verseny miatt az előadók dalait több ezren hallgatják meg naponta. Az versenyzők zöme - nyilvánvaló erényeik ellenére - sajnos soha nem találkozhatott személyesen ennyi emberrel, ez tehát valódi lehetőség számukra. És valódi lehetőség az oldalon lévő többi zenész számára is, a szavazók egy része ugyanis nyilván más zenéket is meghallgat. A verseny miatt megnövekedett látogatói szám tehát a Dalok.hu minden zenésze számára, de rajtuk keresztül a Dalok.hu céljainak elérése szempontjából is előnyös.

A Dalok.hu tisztában van azzal, hogy minden internetes szavazás átverhető. Minden óvintézkedésünk ellenére nyilván így van ez a mi rendszerünkkel is. Mivel zenészek egymás közötti versengéséről van szó, mi nyugodt, fair vetélkedésre számítottunk, ez az elvárásunk lényegében teljesült is. De hogy ne csak általánosságokban beszéljünk a szavazásról, íme, néhány konkrétum. A rendszert - egy sajnálatos szerverhibát követően, amiért külön elnézést mindenkitől - 10 óra körül ismételten ellenőriztük. Addig a pillanatig összesen közel 28 ezer szavazatot adtatok le, összesen kb. 21.000 különböző IP címről. Az egy IP címről leadott legtöbb szavazat alig haladta meg a 30-at. Ez azt mutatja számunkra, hogy a rendszer alapvetően jól működik. (Akik például az általunk telepített 'süti' törlését követően igyekszik három órán belül új szavazatot leadni, természetesen azt tapasztalja, hogy a 'szavazok' gomb megnyomása ellenére sem növekszik a szavazatok száma. Ez így is van helyén.) A szavazatok forrását persze a későbbiek során is folyamatosan ellenőrizni fogjuk, a szabálykerülés tehát jó eséllyel kiderül a jövőben.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink