A Kerekes Band világzenei elismerése

2006. 08. 30.
A Kerekes Band világzenei elismerése
 
Az egyik legtekintélyesebb nemzetközi zenei szaklap, a brit Songlines magazin beválogatta „a világ tíz legjobb lemeze” közé az egri Kerekes Band az idén megjelent Pimasz című albumát.  
A Top of The World Album kategóriában a Songlines földrészekre osztva értékeli és pontozza az újonnan megjelent albumokat. A lap mellékletét képező válogatás-CD-re földrészenként csupán két-három előadó kerül, s ezek között hallható a Kerekes Band is. Világzenét játszó magyar zenekar most először részesült ebben az elismerésben. A magazin többek között azt írja az együttesről, hogy „fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és a – a virtuóz zenész, a zenekarvezető Fehér Zsombor kezében – a pásztorfurulyával.” A cikk azzal zárul,: „ez a banda az, amelyre feltétlenül le kell csapni”.
Az 1995-ben alakult Kerekes Band magyar népzenén alapuló világzenát játszik. Az együttes foglalkozott autentikus gyimesi és moldvai népzenével, de mára több zenei stilust ötvöző, egyedi hangzást alakított ki, amelyet „ethno funknak” neveztek el. Ebben a stilusban van valami a dzsessz szabadságából, a rock dinamikájából, a funk és a drum’n’bass ritmusából, valamint a magyar népzene egyszerű szépségéből.
 
Népszabadság, Kácsor Zsolt
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 07. 20.
Augusztus 8-án 6 országban, 15 helyszínen 50 zenekar mutatja meg a cigány zene erejét. A Nemzetközi Cigány- és Világzenei Hálózat szervezésében két éve indult rendezvény idén vált igazán nemzetközivé.
2024. 07. 20.
Rövidtávon izgalmas kísérlet, hosszú távon az európai zeneipar rezilienciájának kulcsa lehet a POLYGLOT modellje.
2024. 07. 17.
Follow The Flow-val, DJ OTI (szül. Sebestény Balázs)  telt házas szülinapi bulijával, Classic Festtel és a Budapest Bárral, Truesounds Music boat-tal és pool partyval vár a Plázs ezen a héten! A hét eleji programokra a belépés ingyenes...
2024. 07. 16.
Említsük elsőként Azahriah-t, aki hosszú idő óta az első olyan itthoni fellépő, aki a headliner előtti sávban kapott helyet a Nagyszínpadon. Rendhagyó programmal érkezik Beton Hofi és Margaret Island is...
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink