A Kerekes Band világzenei elismerése

2006. 08. 30.
A Kerekes Band világzenei elismerése
 
Az egyik legtekintélyesebb nemzetközi zenei szaklap, a brit Songlines magazin beválogatta „a világ tíz legjobb lemeze” közé az egri Kerekes Band az idén megjelent Pimasz című albumát.  
A Top of The World Album kategóriában a Songlines földrészekre osztva értékeli és pontozza az újonnan megjelent albumokat. A lap mellékletét képező válogatás-CD-re földrészenként csupán két-három előadó kerül, s ezek között hallható a Kerekes Band is. Világzenét játszó magyar zenekar most először részesült ebben az elismerésben. A magazin többek között azt írja az együttesről, hogy „fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és a – a virtuóz zenész, a zenekarvezető Fehér Zsombor kezében – a pásztorfurulyával.” A cikk azzal zárul,: „ez a banda az, amelyre feltétlenül le kell csapni”.
Az 1995-ben alakult Kerekes Band magyar népzenén alapuló világzenát játszik. Az együttes foglalkozott autentikus gyimesi és moldvai népzenével, de mára több zenei stilust ötvöző, egyedi hangzást alakított ki, amelyet „ethno funknak” neveztek el. Ebben a stilusban van valami a dzsessz szabadságából, a rock dinamikájából, a funk és a drum’n’bass ritmusából, valamint a magyar népzene egyszerű szépségéből.
 
Népszabadság, Kácsor Zsolt
MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 11. 17.
Tízéves történetében először készül téli üzemmel a főváros egyik legnagyobb, szabadtéri szórakozóhelye - a Budapest Park. Téli meseországának kapuja december 3-án nyílik meg, középpontjában egy hatalmas jégpályával.
2021. 11. 15.
​​​​​​​A Trottel Records 1998-ban kazettán jelentette meg szibériai sorozatának első részeit. A sorozat 20 év múlva, vinylen éled újra, új felvételekkel és tematikával. A Szibériai sámán hangképek után íme az Észak-Turkesztáni epikus hangképek LP.
2021. 11. 14.
A Dalok.hu terjesztésében jelent meg a „magyar Mike Oldfield” ötödik anyaga. Válik Bernát egyedül felel szinte minden hangszerért, ami hallható az albumán és a grafikáját is ő készítette.
2021. 11. 12.
A "Mörcsfesztivál" egy összehangolt zenei akciós hétvége, amikor a magyar zene rajongói kedvező áron vásárolhatják meg kedvenceik relikviáit, vagy különleges, "csomagba rendezett", esetleg dedikált termékeit.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink