A kedvenc zenekarod kedvenc fesztiválja - e héten indul a "La Boum" fesztivál!

2023. 07. 18.

Idén 4. alkalommal tér vissza a La Boum Kastélyházibuli július 21-22-én a Budapest-közeli pusztazámori Öregtölgy Kastélyba. A line-upban visszatérő zenekarokat és előadókat (pl. Analog Balaton, Fran Palermo, Mary PopKids, Jazzbois, Perrin) és új arcokat (Kolibri, Wavy Kollektíva, Hari Drama, Lau, Konkoi) is találni. 

"A line-upot teljes mértékben a saját ízlésünk alapján tesszük össze, igazából ez az egyetlen kritérium, hogy nekünk tetsszen, meg persze hogy ki ér rá." - meséli nevetve Czeglédi Szabolcs "Szasza", aki a bookingért felelős (a La Boum mellett az Akvárium Klubban, a Bánkitón és az Isolation fesztiválon is). Nem mellesleg a Run Over Dogs frontembere is, akik az idei egyetlen koncertjük adják a fesztiválon.

A La Boum kalandos 2020-as alakulásáról az HBO Go kínálatában is elérhető dokumentumfilm is készült:

"Elég későn kezdtük el szervezni az idei La Boumot, főként azért, mert nem voltunk biztosak benne, hogy belevágunk, elég sűrű a nyár, de annyian írtak a korábbi látogatók és zenekarok közül, hogy legyen, jönnének, hogy ez megadta a löketet. Szaszával összeültünk ötletelni a Központban június elején. Az első három zenekar, aki eszünkbe jutott nem ért rá és elkeseredtünk, de aztán a következő egy órában beesett oda kávézni vagy 10 zenész, akiket bedobtunk még, és ott helyben lekötöttük őket." - mondja Makumi Kamau főszervező. 

A szervezők alap elképzelése az, hogy elérjék, hogy a közönség a fesztiválra érkezzen, és ne 1-1 előadóra. “Szeretnénk, ha megbíznának bennünk és az ízlésünkben, és nyissanak arra, hogy találkozzanak valami új és izgalmas dologgal.” - teszi hozzá Kama.

Ilyen például a tavalyi fesztivál egyik abszolút fénypontja, Richard Zalai és Oláh Anna festőművész (Anna Amelie) közös performansza, amely kifejezetten a La Boumra állt össze

De ilyen különlegesség volt például a legendás Víg Mihály rögtönzött előadása egy pianínón a parkolóban.

"Ezeket a pillanatokat nem lehet táblázat-szerűen betervezni, sokkal inkább jó karaktereket kell egy jó hangulatú helyre begyűjteni, és teret adni nekik. Egy jó kastély-házibuli alappillérei ugyanis a kastély és a társaság, a zene csak hab a tortán. Idén is tervezünk pl. titkos koncerteket, amikor is egy kastélyszobában egyszerre 3-4 embernek ad mini-koncerteket egy előre be nem jelentett előadó.” - meséli a koncepcióról Kama.

A családias fesztiválon összesen három színpad van, de nincsenek párhuzamos programok. A Kápolna Színpadon délutáni akusztik performanszokat és DJ-ket csíphetnek el a látogatók, őket követik a zenekarok a Tölgy Színpadon, az éj leszálltával pedig az elektronikus csemegéké és az afteré a főszerep a kastély bálteremében. A La Boum nem "ottalvós", a kapuk délután nyílnak és 03:30-kor zárnak. A La Boum transzfer-buszokat indít Budapestről a fesztiválra és vissza. 

A fesztivál főtámogatója  idén is a Mastercard.

Esemény:
https://www.facebook.com/events/267000862675681

Jegyek:
https://tixa.hu/laboum2023

Transzfer jegyek: 
https://tixa.hu/laboumtranszfer2023


Line up:
PÉNTEK (július 21.)
kapunyitás 15:30, kapuzárás 03:30
16:30 Kolibri
17:40 Hari Drama
19:00 Run Over Dogs
20:15 Mary PopKids
21:45 Fran Palermo
23:30 Perrin (Dj Set)
01:00 Obroni
02:00 Lau
+  

SZOMBAT (július 22.)
kapunyitás 14:00, kapuzárás 03:30
15:00 Wavy
17:30 Konkoi
18:50 Hiúz
20:15 Jazzbois
21:45 Analog Balaton
23:15 WeAreGloria Live
00:15 Danny Pinto b2b Silksilver
02:00 Siaga
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 02.
Válogatás albummal ünnepli 15. születésnapját a kiadó. Kínálatuk az a ritka eset, amikor az igényes és a hallgatható, mindenki számára befogadható zene egy és ugyanaz.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
2023. 11. 13.
Egy 1993-ban rögzített koncertet hallgathatunk meg most, ahol Török Ádám mellett Papp Gyula, Tátrai Tibor, Závodi János, Németh Alajos, Kunu László, Németh „Nemecsek” Tamás és Balogh „Szivacs” Jenő álltak a színpadon.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink