A Kamilka & Pesti Sikk zenekar ihlette a Benkő borház legújabb, gyöngyözőborát!

2023. 10. 31.

Idén 10 éve, hogy Hollywood tündöklő zenés-filmes világa, a hazai sikkes, csillogó swing korszak elevenedik meg a Kamilka & Pesti Sikk munkásságában. Az NKA által többszörösen támogatott dalszövegíró, énekes, Kiss Kamilka és a kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista, Lőrincz Ádám az aranykor fényűző stílusát a mai modern igényekhez igazítva hozza közel a közönséghez, mindezt 100%-ban magyar nyelven. A Kamilka & Pesti sikk zenekar, már alakulásakor azzal a tervvel indult, hogy zenei világában ötvözze a modern hip-hop és a klasszikus jazz-pop stílusát. Két alkotója, Kiss Kamilka énekes-dalszövegíró és Lőrincz Ádám zeneszerző - zongorista akik a magánéletben is egy párt alkotnak. A több díjjal és elismeréssel rendelkező művészek 6 éve tartották esküvőjüket az Operettszínházban, és 4 éve adtak életet kislányuknak, Málnának, aki a nagy sikerű "Szupernő" c. videójukban fel is tűnik fél éves korában. 

A 2023-as év több szempontból is fontos állomás volt a formáció számára, ugyanis az október eleji Tokaji Bornapokon egy több felvonásos koncerttel fűszerezve bemutatkozott Magyarország legsikkesebb bora, a Benkő Borház pincészetének ékköve, a Pesti Sikk gyöngyözőbor! „A Kamilka & Pesti Sikk zenekar ihlette ezt a borunkat, akik egy elképesztően tehetséges formáció! Életvidámság, fiatalos lendület, kirobbanó energiák – ez a Pesti Sikk!” – mondta el a Benkő Borház a palackról.

„Ez a szeretet-kollaborálás, közös kiteljesedés a Benkő Borházzal, azok közé az eredményeink közé tartozik, amelyekből biztosan érezzük, tudhatjuk, hogy jó úton haladunk. Nagyon sokat jelent számunkra, hogy egy olyan tradicionális, nagy múlttal, értékekkel rendelkező borászat, mint a Benkő Borház, amely a több, mint 900 éve fennálló Tokaji borkultúra egyik fontos színtere, ilyen őszinte szeretettel, a közös alkotás örömének reményével keresett meg bennünket.” – kezdte Kiss Kamilka.  „Szentimentális embernek vallom magam, mélyen megérint, hogy az a fajta értékteremtés, világnézet, kreatív szemlélet, amely a zenénkben már 10 éve jelen van, szinkronizálódni tud Balázsék törekvéseire, hogy ez a két társművészeti ág, ilyen harmonizálóan tudja kiegészíteni egymást. Hálásak és eltökéltek vagyunk, hogy ahogyan a zenénk által közvetíteni tudunk egyfajta atitüdöt, úgy a Pesti Sikk borral kiegészülve egy újfajta teljességet tudunk megteremteni, a ma élő regényfőhősök számára, akik szerint él és menő a klasszikus swing -jazz varázslatos világa és ma is sikkes tokaji bort inni Magyarországon. Több érzékszerv Sikkje ez a bor.” – tette még hozzá az énekesnő. 

Első nagylemezük 2017- ben az NKA gondozásában jelent meg "Pesti Sikk" címmel. A 2. soralbumra, mely 2021. augusztusában látott napvilágot 14 dal került fel, többek között olyanok, mint a „Barcelona”, vagy az „Apa vagyok” illetve a lemez címadó dala a : „Szupernő”, melyből egy karantén viedót is készített a zenész házaspár. A zenei anyag tökéletesen tükrözi az világjárvány lecsengését követő megújulás energiáját, önmagunk átformálásának, újragondolásának örömét! Az egész korong a lélekerősítésről, az önszeretet fontosságáról szól, és (nem titok) a női szupererőről! A 14 dalban helyet kap a pop-jazz fúzió mellett, a hip-hop vagány lüktetése és egy koktélnyi funky is. Vadiúj életigenlő zenei élmény, magyar nyelven! A Kamilka & Pesti Sikk zenekar - azaz a Lőrincz-Kiss házaspár - közösen írta meg a karantén női himuszát, a SZUPERNŐ-t, és házi videóklipet is forgatott hozzá.

A dal annak témáját dolgozza föl, hogy milyen sokrétű feladatot kell ellátnia egy nőnek, főképpen a mostani karantén időszakában. A gyermekeivel együtt tanuló, játszó anyukának, trendi de hásztartást is vezető feleségnek, csini barátnőnek, az idősebb családtagokról gondoskodó szupernőnek kell lenni. Mindezt bezárva, 0-24 órában.


 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2023. 11. 27.
Miviana (dalszerző, énekesnő) miközben a GODFATER vokalistájaként bizonyít, az idei év folyamán megtalálta saját zenei útját is. Ennek első állomása volt az „Égni kell” című dal.
2023. 11. 16.
A jubileumi koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban lesz megtartva december 8-án. Közreműködik: Petrás Mária, Balogh Kálmán, Farkas Zoltán Batyu – Tóth Ildikó Fecske.
2023. 11. 14.
Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, „Királyok kutyái” címmel, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható.
2023. 11. 13.
Ferenczi György, Mark & Jason (Mörk), Ágoston Béla (Zuboly), Ripoff Raskolnikov, Szabó Tamás, Szekeres X Barbaró, Pribojszki Mátyás + Takáts Eszter egy exklúzív koncerten. Megisméthetetlen élmény lesz!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink