3Sti Hurrá! - Átugrom a Napot. Egy évtizedikig érlelt anyag.

2022. 09. 10.

A zenekart 1987-ben alapította meg Horváth-Jeges Zoltán (Soultain), igaz, csak fejben, és évtizedekig ott is élt, alkotott és működött a zenekar. 

Dalszövegek és dallamok, dalok, versek születtek folyamatosan, az alapító pedig - zeneileg - dobos életét élte, számtalan zenekarban, az alkotás és a színpad izgalmáért. 

Mindig vonzotta a groteszk, a képszerűség a dalszövegekben és a zenei témákban egyaránt. Költői háttere erős támaszt ad a dalszövegekben, dobos múltja és jelene a ritmikában.

A szerző széles fogyasztási sávból táplálkozik: Nena, New Model Army, Alphaville, Kortársak, Barbaro, Depeche Mode, Hobo Blues Band, Edda, Első Emelet - a blues, a jazz, a hard rock, a punk, az alternatív, a népzene, a templomi zene. 

Mindig a saját dallamvilága mozgatta, igy 2012-ben Végh Attilával, Bori Györggyel (Holdon macska zenekar), Dobos Ferenc billentyűssel, Varga Attila basszusgitárossal összepróbáltak három dalt. Itt derült ki, hogy az évtizedek óta fejben hallgatott dalok mennyire meg tudnak szólalni. 

2015-ben úgy döntött, a dob melle kézbe veszi a többi hangszert is, és lassan, autodidakta módon tanulva a hangszereket, elkezdte feljátszani a dalait. Ugyanebben az évben jelent meg első verseskötete Szódát legelni éhesen címmel (Publio kiadó). A szerző második kötete kiadás előtt áll, verseit a Garabontziás újság számos alkalommal jelentette meg. 

Eddigre kiderülhetett: egyszemélyes zenekarról van szó. 

2021-ben született meg az első lemez igénye. A munkálatok 2022 februárjában fejeződtek be. A szerző játszik az összes hallható hangszeren. 

Minden dal valakinek íródott a lemezen: a Végtelen, végtelen a szerző a feleségének írta, a Holdsugarat kislányának, a Januártt és a Baratomot Végh Attila barátjának írta, a Dreamkillerben (angol nyelvű szöveg) saját félelmeivel beszélget, azt megszemélyesítve, a Veréb és a Légörvény pedig az alternatív-groteszk iránti vonzódásból született. 

Érezni, képpé varázsolni, zenében elmondani. Régi vágású, mégis új, zenei megfogalmazásában finoman lázadó alapállású, különleges hangzású zenei anyag. 

ITT tudod letölteni, ITT pedig megtalálod az ismert platformokon.

A képen a szerző a kislányával, aki az egyik dalban vokálozik, és a bakeliten is megjelent lemezzel.

MEGOSZTÁS

További hírek

2022. 10. 10.
A Moiras Records elfelejtett vagy éppen soha közre nem adott értékes, régi felvételek gondozását vállalt fel. Most egy újabb kincs kerül ki, a Dalok.hu pedig eljuttatja a fő zenei platformokra.
2022. 11. 21.
Hallgatom a lemezt és mondom a feleségemnek: „Mókuci! Ő az a fickó, akinek a 70. szülinapját ünnepeltük tegnap.” Nem akarja elhinni. Szentül meg van győződve, hogy ebben a korban az embernek már nincs ilyen hangja. Pedig van! 
2022. 11. 16.
A Lemming több-mint-tehetségkutató közösségépítő Program a Dalok.hu közreműködésével jön létre minden évben. Most invitálunk titeket egy fotókiállításra, ahol az utóbbi alkalom zenekarait láthatjátok akcióban.
2022. 11. 14.
A NOX zenekar - hosszú szünet után - újra aktív. Nemrég jelent meg Főnix c. legújabb lemezük első klipje. November 27-én egy hatalmas produkcióval a színpadra is visszatér a csapat a Papp László Arénában.
2022. 11. 14.
Major Eszter dalszövegírói múltjából kifolyólag a verseinek nagyon erős a ritmikája, jól szavalhatók – így merült fel a gondolat, hogy esetleg érdemes lenne megzenésíteni közülük néhányat.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink