2006 zenei trendje

2007. 01. 10.

okosan használva az új webes technológia előnyeit, miközben még kevesebben vesznek lemezeket, még többen töltik le őket, és tönkremennek a hagyományos lemezboltok (idén például a Tower Records jelentett csődöt). Sőt, a hagyományos popzenei médiumok is szorulnak vissza, idén például megszűnt a nagymúltú Top Of The Pops műsor is. Viszont világszerte tinédzserek milliói alapítanak zenekarokat, amelyeket már nem a rádióból, hanem a MySpace-ről, a Youtube-ról vagy éppen zeneblogokról ismernek meg a rajongóik.

Forrás: http://www.origo.hu/zene/20061228igyhallgattunk.html

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
2024. 03. 31.
Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra.
2024. 03. 18.
"Sosem élveztem még annyira a számírást. Volt, hogy egész furcsa ötletek is jöttek, de voltam elég bátor, hogy kibontsam". Új magyar-osztrák jazz album a BMC kiadásában.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink