Fergeteges sztárparádé a Művészetek Palotájában

2007. 11. 19.
2007. december 9. 19:30 óra, Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
„Wood & Strings” – unplugged koncert

December 9-én, immár harmadik alkalommal a Művészetek Palotájában és ötödik alkalommal a tradíció kezdete óta, ismét „Wood&Strings” koncerttel jelentkezik az ír származású Jamie Winchester és társa, Hrutka Róbert által alapított JamieRobi zenekar. Az első ilyen koncertért átvehették a „2005-ös év szerzőpárosa” Artisjus-díjat, majd a dupla CD-n és DVD-n megjelent anyagért szintén 2005-ben átvehették
Magyarország legelismertebb zenei kitüntetését, a Mahasz Fonogram díját is.
 
Sztárvendégek:
• Rúzsa Magdi
Schmidt Vera
• Tóth János Rudolf
Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Wood&Strings koncerten mind az öt korábban megjelent lemez dalaiból játszik majd a zenekar, de nem a szokásos rockos hangszerelésben, hanem akusztikus hangszerekkel, és a Mendelssohn kamarazenekar vonósaival, ezzel teremtve meghitt hangulatot ezen a karácsony közeli estén, ahol a koncertre látogatókat ismét egy családiasan berendezett színpad és remek koncert fogadja.
 
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az egyik legigényesebb magyar zenekarként, ismét nagy érdeklődésre tarthatnak számot ezen a koncerten is! S hogy ez az est ne a korábbiak egyszerű megismétlése legyen, újfent nagy dobásra készül a csapat: meghívják vendégnek kiadójuk összes művészét és néhány olyan zenész-előadót, akikkel pályájuk során együtt zenéltek valamilyen formában, és akikkel különleges hangulatú jamboree-ra lehet számítani.
 
Eljön Schmidt Vera, a Megasztárban feltűnt énekesnő, és biztos hozza megszokott társát, a gitárját, hogy dalaival ajándékozza meg és varázsolja el a közönséget. Feltehetőleg ezen az estén már készülő második lemeze dalaiból is hallhatunk majd néhányat.
 
Hobo dalainak szerzője, a Macskafogó nagysikerű rajzfilm 4 gengszter patkányának egyike, a gitáros-blueslegenda, Tóth János Rudolf is eljön, aki noha már nem fiatal és számos lemezen játszik, számos lemez zeneszerzője, mégis most készül első szólólemezének megjelentetésére, amely dalokat még sosem hallhatott a közönség élőben ezen koncert előtt.
 
Az este legillusztrisabb sztárvendégeként fellép velünk Rúzsa Magdi, az aranytorkú énekesnő, akinek több dalát is Jamie írta, aki nem mellesleg Magdi zenekarában is tagként játszott a nyár folyamán. Magdi ritkán vállal ilyen vendégszerepléseket, mégis ennek a kérésnek nem tudott ellenállni, és több, eddig még nem hallott dalt hallhat majd a nagyérdemű ezen az estén.
 
A fellépő vendégek mellett néhány szót ejtve a további közreműködőkről, jelen lesz a Wolf Péter vezényelte Mendelssohn kamarazenekar is, illetve a már megszokott vokál-szekció: John Murphy, de mellettük idén először velünk lesz az Avis-Cantrix Leánykórus is, akik a JamieRobi dalokat kórusműként feldolgozva fogják előadni és kísérni a zenekart.
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink