Sziget. Első (vagyis harmadik) nap.

2008. 08. 14.
A zenész fülének az egyre több és közelebb álló hangforrásokból jövő egyveleg kínzás, de miután tudatában van annak, hogy a saját szerepe a Szigeten nem több, mint csali, így engedelmeskedik a belső (de nem saját) hangnak – nem tetszik? – menj arébb!
Aki teheti, a backstage-be megy, hogy közelebbről lássa az ingyen kólát és eszmét cseréljen a kollégákkal. A Világzenei Nagyszínpad hátterében éppen Sergey Shnurovtól (Leningrad) érdeklődött az MTV, nem tervez-e angolul énekelni. Aki jelen volt az eddigi két Leningrad koncerten, tudhatja, hogy ez az egyetlen zenekar, aki nemhogy magyarul nem próbálta üdvözölni a közönséget, de angolul sem mondott semmit. „Már most is használok angol szavakat a szövegeimben – nyilatkozott a híres énekes – pl. motherfucker, showbusiness, everybody. Egyébként ha külföldiül, akkor inkább kínaiul kéne énekelni szerintem”.
A Világzenei Szigetet Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Bandje nyitotta, nagy sikerrel. A könnyed, jazzes nóták táncra perdítették a színes népet, Szalóki Ági és Balogh Guszti (Nomada) éneke fokozta a hangulatot.
A Bahia színpad A38 színpaddá született újra, jó helyen, változatlanul jó programokkal. Vodku, Kiscsillag, Zuboly – csupa Dalok.hu sztár :-), már az első napon.
Sok más jó produkció lehetett az első (harmadik) napon a Szigeten, de a zenészfülnek hamar csendre lett szüksége, amit az Export Iroda által szervezett Professional Areában talált, ott, ahol kapcsolatokat lehet építeni és ápolni.
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink