Fish! and Csipsz és Kóla

2023. 01. 10.

Megjelent a Fish! zenekar "Csipsz és kóla” című kislemeze és videó klipje. A több mint húsz éve aktív és szinte minden hazai fesztiválon tömegek előtt fellélpő zenekar karácsonykor adott egy jó hangulatú teltházas koncertet az A38 állóhajón, ahol már hallható volt a most megjelent új dal és itt debütált a zenekar új gitárosa is.

A "Csipsz és kóla" címet viselő fülbemászó szerzemény a punk rock-banda jövő tavasszal érkező, „Régen minden jobb volt” című új nagy lemezének az első beharangozója, és Kovács Krisztián énekes-gitáros-dalszerző elmondása alapján egy nyílegyenes, de iróniától nem mentes reflexió a közéleti történésekre. Legutóbbi nagylemezük "Pozitív" címmel jelent meg 2021- ben és ugyancsak készült a lemez címadó dalához egy videó klip, amit alább megtekinthettek. 

A srácok természetesen videót is forgattak a dalhoz, amihez a Mad Scientist sörfőzde kölcsönözte a helyszínt, így a dalszövegben feltűnő “pizza és sör” is teljes mértékben helytálló kinyilatkoztatás a csapat részéről. 

A zenekarral kapcsolatban azt is meg kell említeni, hogy ősszel távozott a gitáros posztról Gajda Mátyás, akinek a helyét Szapek Gergő (Mirror) először még csak beugrósként vette át, majd annyira jól működött a kémia közte és a többiek közt, hogy végül mindenki nagy megelégedésére ott is ragadt. Őt már amúgy a következő hírelvelünkben megjelenő klippremireben is láthatjuk majd hevesen tekerni a hangszerét. Addig is nézzétek meg a december 23-i koncerten élőben elhangzó új dalt, az új gitáros előadásában.

A következő hírlevelünk klippremierjében szerepló Fish! videó operatőre Farkas Christián volt, az utómunkákat Kerecsen László végezte el nagy műgonddal. A kislemez zeneszerzője és szövegírója egyaránt a frontember Kovács Krisztián volt, aki nemcsak az alkotó munkából veszi ki részét, színpadi jelenléte és szellemes szövegei is nagyban hozzájárul a Fish! zenekar töretlen szárnyalásához. 

 

 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink