Cafuné - a magyar brazil zenekar harmadik albuma

2024. 08. 21.

A Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg, a Dalok.hu terjeszti a Cafuné zenekar harmadik nagylemezét. Ezúttal kilenc dal került rögzítésre. Gondosan összeválogatott anyagról beszélhetünk, amely arról árulkodik, hogy mélységében egy szinttel sikerült lejjebb ásniuk a brazil zene gyökerei felé, ugyanakkor legalább három olyan dal is helyett kapott az albumon, amely hozza a huszadik század Afro Jazz és Samba hatásait.

Az alapjában véve gitárcentrikus zenekar ritmusszekciója erre a lemezre forrta ki magát igazán. Külön érdekesség a Pataki Anna énekhangját kiegészítő vokál szekció is, melyet Pataki Eszter és Pataki Zsófia alkot, ők ösztönös természetességgel interpretálják a stílust.

Bizonyos értelemben egy fordulóponthoz érkezett a zenekar, mivel a koncertek alkalmával egyre több esetben szólalnak meg saját darabok és improvizált elemek, melyek rendkívül színessé teszik a műsort. A következőkben talán ezen művek, dalok felvételére kerül majd sor, amellett, hogy saját ízre formálnak olykor elfeledett brazil dalokat, műveket. A kilenc dal közül egy kivételével (Carora/Antonio Lauro) mind brazil zene. A zenekar a lemezen is próbál kontrasztot teremteni a darabok között, amely a koncertekre műsorára hatványozottan igaz. Egymást váltják a tempós és melankolikus dalok, melyek közül mindenki talál majd magának egy-egy kedvencet, ebben biztos vagyok. A magyarországi klubok és fesztiválok ráéreztek ennek hatására, így egyre több helyre várják vissza a zenekart évről évre.

Tagok:
Pataki Anna - ének, hegedű
Stummer Márton - gitár, cavaquinho
Orbán György - bőgő
Richter Ambrus - dob, ütőhangszerek, cuíca
Cseh Balázs - ütőhangszerek, cavaquinho
Pataki Eszter, Pataki Zsófia - vocal
Közreműködők:
Kapui Szabolcs - szaxofon
Szűcs Álmos - fuvola

Az albumot ITT tudod letölteni, ITT pedig eléred a streaming platformokon.

A tavalyi podcastunkat a zenekarral itt tudod meghallgatni:


MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 09. 12.
Egy különleges szezonzáró élményt ígér egy rendkívüli helyszínen a Budapest Bár zenekar szeptember 21-én. Ezúttal a Dunakanyar kapujában, a türkizkék Lupa tó adja a díszletét
2024. 09. 03.
A szeptember 12-től 14-ig tartó rendezvényen az NKA Hangfoglaló Program által támogatott "Hangszert a kézbe" interaktív zenei kiállítás lesz artisták, néptánc és zenei előadások kíséretében.
2024. 09. 03.
Célegyesbe érkezett az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat, de még az idei évadban négy magyarországi versenyen is bemutatkozhatnak induló zenekarok.
2024. 09. 02.
Közel 100 író nevét hallhatjuk ebben a táncos nótában, és arra az esetre, ha nem jegyeznénk meg őket, kapunk még három remixet, ahol ugyanezek más zenei körítést kapnak. Szeptember 17-én pedig élőben a Kobuciban.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink