Zártosztály címmel megjelent a Hooligans zenekar legújabb lemeze!

2021. 04. 05.

Visszatérve a gyökereihez a Hooligans vérbeli rocklemezt készített. A "Zártosztály" című album április 01-jén, bolondok napján jelent meg. A lemez előfutáraként a zenekar még júliusban mutatta be az első klipes nótát „Evolúció” címmel, amelyhez Jimy J. Hollywood rendezésében egy igen különleges helyszínen forgatott klipet a zenekar. A kisfilm tematikája hadieszközökre épül, a jeleneteket Tapolcán, egy harcászattal foglalkozó gyűjtőnél rögzítette a csapat.


„Mivel maga a dal arról szól, hogy az emberek hiába rendelkeznek ezernyi képességgel, még mindig harcok és háborúk árán akarnak előnyökhöz jutni, jó ötletnek tűnt, hogy hadieszközök közt forgatva valamelyest a képi világ is tükrözze ezt” – mondja Csipa, a Hooligans frontembere.

„A mi életünkben amúgy is nagy szerepet játszott a katonaság. Annak idején Csipa, Tibi és én egyszerre vonultunk be, hogy ugyanakkor szerelhessünk le és folytathassuk a zenélést” – teszi hozzá Endi, a banda dobosa. „Csipa egyébként a harckocsizóknál volt honvéd, ő szinte otthon érezte magát a forgatáson.”


Ami a keményvonalas hangvételt illeti, a „Kendőzetlen igazság” című dal, melyet a legújabb Hooligans nagylemez második maxijának és klipjének szánt a csapat, és 2019. november 19-én debütált a nyár közepén közzétett Evolúció című számnál is zúzósabbra sikeredett, ami jól mutatja ennek a legfrissebb Hoolgans lemeznek az alapvető hangvételét, zenei értelmebe vett hitvallását. 


Az utóbbi időben sok nehézséggel kellett szembenéznie a Hooligans tagjainak. Bár a hosszú kényszerpihenő után nyár közepétől végre elkezdtek koncertezni, az őszi turnéjuk utolsó három buliját Tóth Tibi sérülése miatt lemondta a zenekar. A gitáros karján néhány évvel korábban ínszakadás történt, amit akkoriban nem kezeltek ki kellőképp, és az elmúlt időszakban a munkája során ez nagyon sok problémát okozott. „Gitárosként – gondolom – mondanom sem kell, hogy még inkább fontos az, hogy használni tudjam a kezem. Ez egyre nehezebben sikerült mostanában. Nem lehetett tovább halasztani az operációt.” – magyarázta Tibi.

A bolondok napján megjelenő új Hooligans korongnak volt már két előfutára. Egy júliusban és egy novemberben megjelenő klippel és dallal, amit a lemezmegjelenés napján egy harmadik klip és maxi CD kísért, „Túlélő” címmel.


A lemezt CD, illetve pendrive formában is meg lehet vásárolni a zenekar honlapján, illetve on-line, a Dalok.hu felületén. Vásárlásoddal nem csak magukhoz a számokhoz jutsz hozzá, de támogatod vele a zenekar munkásságát is, ami ezekben az időkben nem kis segítség bármely előadónak. Hamarosan találkozunk a zenekar tagjaival élőben is Dalok Galopp podcastunkban, a Civil Rádióban, ahol egy felhőtlen interjú keretében mesélnek Csipáék a csapatról, és arról a csodáról, amit 25 éve Hooligans élertérzésnek hívunk... 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink