Zártosztály címmel megjelent a Hooligans zenekar legújabb lemeze!

2021. 04. 05.

Visszatérve a gyökereihez a Hooligans vérbeli rocklemezt készített. A "Zártosztály" című album április 01-jén, bolondok napján jelent meg. A lemez előfutáraként a zenekar még júliusban mutatta be az első klipes nótát „Evolúció” címmel, amelyhez Jimy J. Hollywood rendezésében egy igen különleges helyszínen forgatott klipet a zenekar. A kisfilm tematikája hadieszközökre épül, a jeleneteket Tapolcán, egy harcászattal foglalkozó gyűjtőnél rögzítette a csapat.


„Mivel maga a dal arról szól, hogy az emberek hiába rendelkeznek ezernyi képességgel, még mindig harcok és háborúk árán akarnak előnyökhöz jutni, jó ötletnek tűnt, hogy hadieszközök közt forgatva valamelyest a képi világ is tükrözze ezt” – mondja Csipa, a Hooligans frontembere.

„A mi életünkben amúgy is nagy szerepet játszott a katonaság. Annak idején Csipa, Tibi és én egyszerre vonultunk be, hogy ugyanakkor szerelhessünk le és folytathassuk a zenélést” – teszi hozzá Endi, a banda dobosa. „Csipa egyébként a harckocsizóknál volt honvéd, ő szinte otthon érezte magát a forgatáson.”


Ami a keményvonalas hangvételt illeti, a „Kendőzetlen igazság” című dal, melyet a legújabb Hooligans nagylemez második maxijának és klipjének szánt a csapat, és 2019. november 19-én debütált a nyár közepén közzétett Evolúció című számnál is zúzósabbra sikeredett, ami jól mutatja ennek a legfrissebb Hoolgans lemeznek az alapvető hangvételét, zenei értelmebe vett hitvallását. 


Az utóbbi időben sok nehézséggel kellett szembenéznie a Hooligans tagjainak. Bár a hosszú kényszerpihenő után nyár közepétől végre elkezdtek koncertezni, az őszi turnéjuk utolsó három buliját Tóth Tibi sérülése miatt lemondta a zenekar. A gitáros karján néhány évvel korábban ínszakadás történt, amit akkoriban nem kezeltek ki kellőképp, és az elmúlt időszakban a munkája során ez nagyon sok problémát okozott. „Gitárosként – gondolom – mondanom sem kell, hogy még inkább fontos az, hogy használni tudjam a kezem. Ez egyre nehezebben sikerült mostanában. Nem lehetett tovább halasztani az operációt.” – magyarázta Tibi.

A bolondok napján megjelenő új Hooligans korongnak volt már két előfutára. Egy júliusban és egy novemberben megjelenő klippel és dallal, amit a lemezmegjelenés napján egy harmadik klip és maxi CD kísért, „Túlélő” címmel.


A lemezt CD, illetve pendrive formában is meg lehet vásárolni a zenekar honlapján, illetve on-line, a Dalok.hu felületén. Vásárlásoddal nem csak magukhoz a számokhoz jutsz hozzá, de támogatod vele a zenekar munkásságát is, ami ezekben az időkben nem kis segítség bármely előadónak. Hamarosan találkozunk a zenekar tagjaival élőben is Dalok Galopp podcastunkban, a Civil Rádióban, ahol egy felhőtlen interjú keretében mesélnek Csipáék a csapatról, és arról a csodáról, amit 25 éve Hooligans élertérzésnek hívunk... 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 04. 09.
A Fábián Juli Emlékalapítvány nyílt pályázati felhívása zeneipari háttérmunkások számára 2021 tavaszán. A keretösszeg alapja a Savethebackstage kampány során összegyűlt összeg lesz.
2021. 04. 05.
Ki ne hallott volna már a rendkívüli hangú jazz-énekesnőről Body Magdiról, akit életpályája kezdetén a „magyar Suzi Quatroként” is aposztrofáltak.
2021. 04. 04.
2021. április 24-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat.
2021. 04. 02.
Meghirdették az idei 7 szamurájt, vagyis a zsűri összetételét. Idén Portugáliában lesz a világzenei expó. Nehéz időket éli a zeneipar, ilyenkor még fontosabb a közösség fenntartása, a kiút közös keresése.
2021. 04. 02.
A dalt éneklő francia-magyar származású Izabella Caussanel különleges hangjával és előadói személyiségével az elmúlt években beírta magát a világzenei színtér élvonalába. A zenekart pedig jelölték idén Fonogram-díjra.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink