YouTube alapok zenészeknek III. - szolgáltatásaink és a YouTube Music

2021. 05. 07.

Folytatjuk cikksorozatunkat. Az első posztban az alapokról és a bevételszerzésről beszéltünk, a másodikban a Partneri Programról és a monetizálásról. E heti témánk a Dalok.hu által nyújtott YouTube szolgáltatások  és a YouTube Music. 

YouTube szolgáltatásaink

A csatornádra feltöltött videóid után beszedjük neked a reklámbevételeket
Megtalálunk más felhasználó által feltöltött videót is, mely a te zenéd – vagy akár azoknak csak egy részlete –felhasználásra került. Ezeket is monetizálhatjuk (neked érkezik a bevétel), vagy blokkolhatjuk.

A YouTube Music streaming platformra eljuttatjuk terjesztésre átadott albumod. Monetizáció csak a streaming platformra való továbbterjesztéssel együtt lehetséges, teljes albumra.
Hírleveleinkben értesítünk az aktualitásokról, újdonságokról - érdemes feliratkozni!

Nem saját tartalom felhasználása

Ha nem saját zenét vagy videót töltesz fel, vagy vásárolt alapokat használsz, a felhasznált tartalom jogtulajdonosától írásos engedéllyel kell rendelkezned a felhasználáshoz. 
Ha olyan tartalmat használsz fel, amihez nem rendelkezel írásos engedéllyel, akkor a tartalom tulajdonosa jelentheti a videódat a YouTube felé, a videód ilyen esetben azonnal törlésre kerül, és a csatornád kap egy szerzői jogi figyelmeztetést (copyright strike-ot).
Három ilyen figyelmeztetés egyidejű megléte a csatornád és azon minden videó végleges törléséhez vezet.

Saját tartalom mások által való felhasználása

Ha zenédet mások használják a videóikon, te blokkolhatod, vagy monetizálod a videókat.
Mi az utóbbit ajánljuk. Ez azt jelenti, hogy a zenéd bevételt hoz neked akkor is, ha más töltötte fel. 
Előfordul, hogy mások által feltöltött videók nagyobb nézettséget hoznak, mint a sajátok, nem érdemes lemondani róluk.
Kivéve, ha rossz minőségű másolat vagy kifogásolható videótartalom van feltöltve, ilyenkor lehetőséged van blokkolni azt. Jelezd nekünk, és intézkedünk. 

YouTube Music

A YouTube Music a YouTube által üzemeltetett zenei platform, zenei streaming szolgáltatást nyújt, mint pl. a Deezer vagy a Spotify.
A YouTube Music bevezetésével a YouTube Audio Fingerprint szolgáltatást a YouTube összekapcsolta egymással. 
Ha egy lemez megy Audio Fingerprintre, azaz kéritek az albumon található felvételek YouTube videóinak monetizálását, akkor KÖTELEZŐ mennie Art Track-ként is és fordítva.
Ez ugyanúgy igaz „takedown” esetében is, azaz ha egy albumról eltávolítod a korábban igényelt monetizálást, leveszed a YouTube Music felületéről is, és fordítva.

YouTube Music - Art Track

A YouTube Music automatikusan készít egy úgynevezett Art-track videót minden egyes zeneszámhoz
Az Art-track célja, hogy a YouTube-on is megtalálható legyen egy-egy zenekar teljes zenei katalógusa.
Ezek az art trackek ugyanott jelennek meg, mint a zenekar által készített videók: a YouTube topic csatornákon, a hivatalos oldalon lévő album lejátszási listájában és a keresési találatokban is, beleértve az előadóhoz kapcsolódó ajánlókártyákat is.
Az Art trackek nem eltávolíthatóak, ezek az audio katalógusból kerülnek automatikusan továbbításra a YouTube Music felé.

Kövess minket itt, az Instagramon és a Facebookon, hogy értesülj a legújabb zeneipari hírekről, technikákról.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink