WOMEX 2021 Porto – jelentkezz showcase-re, konferenciára!

2021. 04. 02.

Meghirdették az idei 7 szamurájt, vagyis a zsűri összetételét. Idén Portugáliában lesz a világzenei expó. Nehéz időket éli a zeneipar, ilyenkor még fontosabb a közösség fenntartása, a kiút közös keresése.
Az elmúlt évben az egész világ zenei ökoszisztémája hatalmas károkat szenvedett – írja a WOMEX a legújabb hírlevelében. - És miközben azon dolgozunk, hogy áthidaljuk a hiányosságokat, és innovatív megoldásokat és módokat keressünk a globális járvány kárai enyhítésére, most - minden eddiginél jobban - támogatást szeretnénk kérni üzenetünk eljuttatásához mindenkihez, aki illeszkedhet a WOMEX 21 programjába.
A globális zenei élet minden művészével, konferencia előadójával, filmkészítőjével, mentorával és zenei szakemberével kapcsolatba szeretnénk lépni és látni őket a WOMEX 21 Program részeként. A WOMEX kifejezetten örömmel fogad mindenféle háttérből érkező javaslatokat, és ösztönzi azokat a beadványokat, amelyek növelik a nemzetközi zenei élet sokszínűségét - legyen szó kultúráról, régióról, nemről, stílusokról, előadási hagyományokról és egyebekről.
 
A jelentkezés benyújtásának határideje: 2021. április 16., péntek.
ITT lehet jelentkezni.

Azok is bekapcsolódhatnak a közösségbe, akik nem tudnak kijutni idén Portóba. A virtualWomex egész évben nyítva van.

Bemutatkozik a WOMEX 21 zsűrije 

A zsűri 7 szamurája fogja kiválasztani a jelentkezők közül a hivatalos program koncertjeit és konferenciáját, az esemény 27. kiadásában, amely fizikai formátumban zajlik Portugáliában, Portugáliában, 2021. október 27. és 31. között.

A showcase zsűri tagjai:

António Guimarães (Portugália), AMG cég vezetője
Charlie Crooijmans (Hollandia), zenei újságíró, zenetudós, rádióműsorvezető
Kerry Clarke (Kanada), művészeti vezető, Calgary Népzenei Fesztivál; programszervező, Block Heater Festival
Lewis Robinson (Egyesült Királyság), a Mais Um Records tulajdonosa;: WorldwideFM, Soho Radiók házigazdája.
Todd Puckhaber (USA), az SXSW korábbi zenei és rendezvényprogramozási vezetője.

A konferencia zsűri tagjai:

Ana Rodriguez (Mexikó), zenekari menedzser; International Music Managers Forum igazgatója,
Amani Semaan (Libanon / Franciaország), Beirut & Beyond társalapítója, rendezője.

A Club Summit kurátora

Juan Ortiz de Zaldumbide (Kolumbia / Svédország), az M3 Music társalapítója, üzletfejlesztési menedzser a WARM Musicnál.

Képek forrása: Womex.com
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 04. 06.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert Szesztay Dávid a saját projektjében a harmadik oldalát mutatja. Atmoszférikus, izgalmas hangszereléseket és szép dalokat hallunk ezen a lemezen.
2021. 04. 05.
Ki ne hallott volna már a rendkívüli hangú jazz-énekesnőről Body Magdiról, akit életpályája kezdetén a „magyar Suzi Quatroként” is aposztrofáltak.
2021. 04. 04.
2021. április 24-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat.
2021. 04. 02.
A dalt éneklő francia-magyar származású Izabella Caussanel különleges hangjával és előadói személyiségével az elmúlt években beírta magát a világzenei színtér élvonalába. A zenekart pedig jelölték idén Fonogram-díjra.
2021. 04. 01.
Tervezhetőséggel legalább 20.000 hazai zenei rendezvény megmenthető lehet. “A döntéshozóknak fel kell ismerni, hogy a kultúrát meg kell menteni ahhoz, hogy a társadalom egyben maradjon."
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink